Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Salonul Kilico

Salonul Kilico

    Designul interior al salonului Kilico din Daikanyama, o zona cunoscuta a orasului Tokyo, a fost realizat de arhitectul Makoto Yamaguchi si colaboratorii sai.
    Salonul se afla in subsolul unei cladiri, un spatiu folosit in ultimii ani de mai multi chiriasi, fiecare lasandu-si amprenta asupra locului: un perete din blocuri de beton, pereti acoperiti cu mortar si adancituri de diferite dimensiuni in pardoseala de beton a subsolului. Arhitectii au hotarat sa pastreze aceste detalii si sa le incorporeze in designul interior al salonului. Astfel, texturile peretilor au fost acoperite cu vopsea alba si golurile din pardoseala au fost umplute cu mortar.
    Un gradient de diferite texturi este vizibil pe peretii albi. Suprafata caramizilor de beton se pierde intr-o suprafata presarata cu denivelari, aparute probabil dupa indepartarea finisajului, transformandu-se apoi intr-o suprafata perfect dreapta, la baza peretelui. Dupa umplerea golurilor din pardosea, un desen asemanator unei harti a iesit la suprafata, numit ulterior de arhitecti “harta timpului”.
    Designul salonului Kilico se bazeaza pe vestigiile trecutului, urme ale utilizarilor anterioare, care au dictat acum textura spatiului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

plan
Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat