Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Salonul Tana Kmenta

Salonul Tana Kmenta

    Salonul Tana Kmenta a fost amenajat in interiorul unei cladiri din Brno, Cehia, construita in anul 1930 ca sediu de banca. Noul spatiu se afla in vecinatatea showroom-ului de moda DNB, creat de aceeasi arhitecti in anul 2008. Cele doua proiecte sunt asemanatoare si foarte diferite in acelasi timp.


    Abordarea arhitectilor studioului Muon a constat in divizarea zonelor si crearea unui podium inaltat, vizibil din exterior. “Diferitele functiuni cer spatii diferite. In cazul showroom-ului, principalele exponate sunt rochiile, dar in cazul salonului de coafura oamenii sunt in primul plan” a declarat arhitectul Jiri Zhor. Podiumul este spatiul in care stilistii isi pot duce la bun sfarsit creatiile. Oglinzi mari, fixate pe blocurile din beton, intersecteaza podiumul impreuna cu reflectoarele suspendate si sporesc contrastul dintre finisajul nou al pardoselii si elementele originale din beton.
    Principalele materiale utilizate sunt: otel negru, blocuri din beton, grinzi vechi din lemn si oglinzi. Toate piesele de mobilier au fost manufacturiate. Masuta din zona de asteptare a fost realizata din grinzi din lemn, vechi de 200 de ani.
    In timp ce zona activa a salonului este vizibila din exterior, spatiul receptiei si zona de spalat sunt mai retrase, avand o atmosfera primitoare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe informatii pe Dezeen
 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat