Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Acvariul Planeta Albastra. Cel mai mare acvariu din Europa

Acvariul Planeta Albastra. Cel mai mare acvariu din Europa

    Volumul noului Acvariu National din Danemarca, Planeta albastra, imita formele generate de miscarea apei, cladirea in sine spunand povestea atractiilor din interiorul ei. Cladirea proiectata de arhitectii 3XN este compusa din trei volume curbate. Fiind pozitionata pe un promontoriu, la nord de portul Kastrup, constructia unifica peisajul teran cu cel al apei prin forma sa distinctiva.


    Acvariul Planeta Albastra cuprinde 7 milioane de litri de apa si peste 450 de specii diferite, fiind cel mai mare acvariu din Europa.
    Fatadele sunt imbracate in placi din aluminiu, de forma unor diamante mici, adaptate formei organice a cladirii. Datorita multiplelor fatete, finisajul reflecta culorile si lumina cerului asemeni apei din jurul sau, oferind efecte inspirate din natura. Cladirea este flexibila si dinamica, iar liniile organice ale volumetriei vor putea fi continuate in eventualitatea unei extinderi.
    Intrarea principala conduce vizitatorii intr-un foyer circular, unde tavanul din sticla ofera imagini ale piscinei aflate deasupra acestuia. Dorinta arhitectilor a fost de a aduce vizitatorii in lumea apelor, sub nivelul marii, in fascinanta experienta din mijlocul pestilor si vietatilor marine din intreaga lume. Fiecare expozitie are tema proprie si accesul direct din foyerul aflat in centrul cladirii. O ambianta sugestiva este creata cu ajutorul sunetelor si imaginilor utilizate in cadrul fiecarei expozitii.
    Planeta albastra este o cladire de inalta complexitate, ce creeaza un scenariu unic pentru o experienta sustenabila, economica si culturala.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe informatii pe Dezeen
 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat