Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Centrul Cahill pentru astronomie si astrofizica

Centrul Cahill pentru astronomie si astrofizica

 

SHARE    Facebook Twitter More...

    

    Centrul Cahill pentru astronomie si astrofizica si-a deschis sediul in Pasadena, California. Ansamblul a fost proiectat de arhitectii de la Morphosis si a luat numele generosului sponsor Charles H. Cahill, care a finantat o mare parte din cladirea de 50 de milioane de dolari.
    “ Atat in traditia antica cat si moderna a arhitecturii observatoarelor din lume, constructia in sine se comporta ca un instrument astronomic. Un volum vertical strapunge cladirea. Rezultatul este un telescop ocupabil, o scara care face legatura intre cer si pamant. ” a fost declaratia arhitectilor.
    Localizata in partea de sud a campusului Caltech, vis-a-vis de Institutul istoric ( centrul partii de nord al campusului ), Centrul Cahill face legatura intre cele doua parti, atat fizic cat si simbolic. Prin scara sa, orientare, masivitate pe orizontala si prin limbajul materialelor, noua constructie continua linia complexului original cu influente spaniole si mediteraniene de peste drum.
    Laboratoarele centrului au fost plasate la subsol. Datorita retragerii cladirii si amenajarii sit-ului din jurul ei, toate spatiile de la subsol se bucura de destula lumina naturala. La parterul cladirii intalnim numeroase spatii publice: volumul circulatiei verticale din lobby-ul de la intrare, auditorium Hameetman si libraria centrului. Fatada de sticla dinspre est face iar legatura intre cele doua parti ale campusului prin transparenta ei.
    Cladirea este un rezultat al interactiunii dintre spatiile unice ce raman a fi descoperite, urmarind miscarea formelor si a luminii de la fatadele fragmentate, prin volumul central vertical si mai departe in spatiile semiprivate din partea de sud-est.

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat