Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Arhitecti si antreprenori proeminenti din 10 tari deschid anul arhitectural 2015 la GIS Bucuresti

Arhitecti si antreprenori proeminenti din 10 tari deschid anul arhitectural 2015 la GIS Bucuresti

GIS 2015 Expo Conferința de Arhitectură de Interior și Design de Interior și Contractor Instalații deschid la București, pe 7 și 8 aprilie, la Radisson Blu Hotel, seria evenimentelor internaționale dedicate arhitecților și contractorilor, organizate de ABplus Events, Asociația Culturală Pro Event și Ordinul Arhitecților din România și Asociația Inginerilor de Instalații din România.
Ediția din acest an a Expoconferinței Internaționale de Arhitectură GIS va reuni peste 300 de arhitecți și speakeri premiați din 10 țări, laureați ai ultimelor ediții ale competițiilor internaționale.

În programul conferinței sunt prezenți arhitecţi cu portofolii impresionante, cu cele mai recente și apreciate proiecte din Statele Unite ale Americii, Austria, Olanda, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Italia, Turcia, Franța și România.

Speakerii invitaţi, printre care se numără câştigători ai competiţiilor internaţionale de arhitectură din 2014 şi 2013, vor prezenta la GIS 2015, la cel mai înalt nivel, realizările arhitecturii şi design-ului de interior contemporan, de la design-ul interior pentru birouri, spaţii culturale pentru hoteluri şi restaurante, piscine şi spa, restaurări, la proiecte rezidenţiale şi mixte.

În cadrul GIS 2015 va fi organizat, cu susținerea Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București, un Master Class de arhitectură realizat de arhitectul american Hagy Belzberg FAIA (Fellow of the American Institute of Architects), invitatul special al ediţiei GIS 2015,pe 8 Aprilie, la Hotelul Radisson Blu din Bucureşti. Prezentarea sa, „Complexitatea Atentuantă – Arhitectura tragediei şi speranţei”, se concentreză pe un studiu de caz legat de conceptul creator al „ The Los Angeles Museum of Holocaust”, proiect ce i-a adus în 2014 două premii AIA (Institutul American al Arhitecţilor) în acelaşi an – premiul de onoare AIA atât pentru arhitectură cât şi pentru arhitectură de interior. Acest lucru s-a întâmplat doar de şase ori în istoria Premiilor AIA.

Arhitectul din Santa Monica, California, distins în 2014 cu premiul de excelenţă al prestigioasei reviste “Interior Design Magazine”, prin listarea în “Hall of Fame”, va susţine o prelegere dedicată studenților la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu”din Bucureşti, în data de 6 aprilie 2015. De asemenea, în deschiderea sesiunii plenare a GIS 2015, pe 7 aprilie, va avea o
intervenție privind experiența sa în calitate de fost director al Institutului American al Arhitecților (AIA), Filiala Los Angeles, vreme de două mandate.

Seria de evenimente profesionale organizate la București în cadrul GIS 2015, cuprinde un program de sesiuni plenare, studii de caz și paneluri tematice organizate sub forma unor dezbateri interactive, cu participarea a peste 300 de arhitecți.


Keynote Speaker la expo conferința GIS din acest an sunt câștigătorii Red Dot Design Award (n.r- premiu reprezentativ pentru tematica conferinței GIS - arhitectura de interior și design-ul de interior), ediția din 2014 și ediția din 2013, arh. Zeynep Esra Akten (Turcia – proiect noul terminal de la aeroportul internaţional „Azerbaijan Heydar Aliyev”) și arch. Fokke Moerel (Olanda – proiect "Book Mountain"). În cadrul conferinței ark. Moerel va prezenta și proiectul de renovare a monumentului „Stedelij Museum Schiedam” și “Market Hall Rotterdam”, proiect nominalizat pentru premiul “Best Shopping Centre” și pentru “Premiul special al Juriului” la competiția MIPIM (Le marché international des professionnels de l'immobilier) de la Cannes, evenimentul liderilor arhitecți și constructori din sectorul imobiliar din întreaga lume.
În centrul evenimentelor internaționale și culturale dedicate arhitecturii realizate de Asociația PRO Event la București se află pe 7 aprilie dezbaterea "Architectural/Cultural heritage", moderată de arh. Șerban Sturdza, Președintele OAR București și Vice-Președinte al fundației Pro Patrimonio. Evenimentul va avea loc între orele 16:00 – 18:00, la Radisson Blu Hotel București, Sala Maia și Seminar Foyer, fiind organizat sub formă de masă-rotundă cu invitații speciali GIS 2015, reprezentanții centrelor și institutelor culturale, și reprezentanți ai mediului diplomatic și academic de la București, fiind urmat de întâlnirea de networking „SHARE”.

Expo Conferinţa Internaţională GIS face parte dintr-un proiect european, ediţia din Varşovia a deschis anul arhitectural în Polonia pe 9 februarie şi acum este urmată de ediţia de la Bucureşti, între 7 – 8 Aprilie. Scopul acestei expo conferinţe este de a promova, la nivel european, cele mai bune exemple de practică în arhitectura contemporană, schimbul de idei şi dialogul contemporan.
“Arhitectura de interior are dinamica cea mai accentuată atunci când e vorba de progres și relansarea sectoarelor construirii. În România domeniul arhitectiurii de interior își definește un drum propriu din ce în ce mai bine conturat. Conferința GIS de acest an își propune să interogheze arhitecți și designeri proeminenți din lume și profesioniști autohtoni despre starea domeniului în care activează, despre prezent și viitor. Cultura interioarelor este un prim semn de de sănătate a culturii construirii și vă invităm să discutăm despre direcțiile contemporane ale acestora”, a declarat arh. Șerban Țigănaș, președintele Ordinului Arhitecților din România.

Organizatori: ABplus Events, Asociația culturală PRO EVENT, Ordinul Arhitecților din România

Mulțumim partenerilor și sponsorilor GIS 2015!

Partener Educațional: Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” București
Partener de Comunicare: spatiulconstruit.ro
Partener Media Principal: Arhitectura – Revista Uniunii Arhitecților din România


Partener Oficial: Saint – Gobain
Main Partner: Daas International Group;

Sponsori: Siatec, Franke, Skylux, Rehau, Electromagnetica, Interface;

Official car: Automobile Bavaria Group

 

 

  

ANEXĂ

Selecții din programul GIS și CONTRACTOR Instalații, 7-8 aprilie 2015, Radisson Blu Hotel

GIS Bucureşti 2015 curpinde în programul său o paletă diversă de proiecte prezentate de arhitecţi proeminenţi din întreaga lume, invitați în calitate de Guest Speaker, incluzând următoarele intervenţii şi prezentări: arh. Johannes Baar-Baarenfels (Austria) – “Palais Rasumofsky”, proiectul ce a primit premiul întâi pentru categoria „New and Old” la World Arhitecture Festival 2013 din Singapore; arh. Cristian Santandreu UTERMARK (Spania) – “The Pool and Spa at Hotel Castell del Hams”, singurul proiect European care a fost premiat la ultima ediţie International Interior Design Association (IIDA) Awards; arh. Ian MACREADY (Marea Britanie) – “Cabin design for Virgin Atlantic Airways”, nominalizat pentru cel mai bun şi modern design de cabină de aviaţie pentru premiile International Yacht and Aviation Awards; arh. Francesco Isidori (Italia) – “The Mast Foundation” Mixed-Use Building, proiect premiat cu „Chicage Athenaeum International Arhitecture Awards” 2014; arh. Diogo Aguiar (Portugalia)- “Eco-Resort Pedras Salgadas”, proiect câştigător al premiului „Archdaily Building of the Year 2012” la categoria „Hotels and Restaurants”, și proiectul Kinematix caștigător al premiului „International Space Design Award – Idea Tops 2014”– „Best Design of Office Space” (China).
"L' Atoll", centrul comercial din Franța în suprafață de 90.967 m2, deținător al premiului “Procos de l'innovation” - ICSC European Award, acordat de International Council of Shopping Centres, proiect nominalizat în 2012 pentru premiul “L'Equerre d'Argent”, va fi prezentat de creatorul său, arhitectul Antonio Virga. Ilustrul arhitect de origine italiană care a cunoscut succesul în urma stabilirii sale în Franța va prezenta și proiecte realizate pentru branduri de renume precum “Dior”, “Céline”, “Ungaro”, “Diesel”, “Benetton”, “Printemps”, “ChloÈ”, “Yves Saint-Laurent”, “Sergio Rossi”.
Panelurile tematice dedicate domeniilor construirii de “Hoteluri și restaurante”; “Clădiri de birouri”; “Clădiri publice” vor fi moderate de arh. Cristina Pană, arh. Anda Manu, arc. Cristina Șerban, arh. Monica Lotreanu.

Arhitecți cunoscuți din România și tineri arhitecți prezintă proiecte de dată recentă la GIS București 2015: arh. timișorean Ioan Andreescu, multipremiat într-o serie concursuri naționale și internaționale; arh. Adrian-Cancer Zeana, autorul proiectului care funcţionează atât ca librărie cât şi ca agent cultural - Cărturești Carusel; Miruna Pavoni, abolventa a Școlii Superioare de Arhitectură din Barcelona, câștigătoare a locurilor I și II în cadrul competitței “Elle Decoration Design Awards” (noiembrie 2014), cu proiectele “Learning Centre” și “Mirunette Concept Office”, pentru „Cel mai bun design de birouri de companie din Romania”; arh. Andrei Lefter, autor al proiectului Mega Mall București ce va fi inaugurat în această lună; Vladimir Mândru, Dragoș Epure, Andrada Nalian Bucur, Dan Goagă și Răzvan Dracea.
Debates & Case Study:

Prima zi a expo conferinței internaționale GIS cuprinde două dezbateri inedite:

"On interior architecture. Defining a domain", dezbaterea moderată de arh. Șerban Țigănaș, Președintele Ordinului Arhitecților din România, Chairman GIS 2015, se va desfășura cu începere de la ora 16.00. Arhitect invitat: arh. Marius Marcu-Lapadat, Decanul Facultății de Arhitectură de Interior, Universitatea “Ion Mincu”, București.

“Design in & out. About the streaming of spatial interiority and exteriority”, dezbaterea moderată de arh. Monica Lotreanu, Redactor Șef Revista “Arhitectura” îi are ca invitați pe arh. Fokke Moerel, câștigător “Red Dot Design Award” 2013, Keynote speaker GIS 2015; arh. Gheorghe Pătrașcu, arhitect- șef al Municipiului București și pe arh. Marius Miclăuș și se va desfășura în intervalul orar 16.00 – 17.00.

 

CONTRACTOR Instalații – Dezbateri- studiu de caz moderate de dr.ing. Ioan-Silviu Doboși, Vice-președinte REHVA – Federația Europeană de a Asociatiilor de Incalzire, Ventilatie si Aer Condiționat, și de conf.univ. dr.ing. Cătălin Lungu, Vice-reședinte AIIR și Președinte AIIR, Filiala Valahia.

Forumul contractorilor de instalații din Europa, CONTRACTOR Instalații, este prezidat în calitate de Chairman de acad. prof.dr. ing.d.h.c. Liviu Dumitrescu, Președinte al AIIR (Asociația Inginerilor de Instalații din România).

“Enzo Ferrari Museum”, proiect câștigător al premiului European Award 2013 oferit de Royal Institute of British Architects (RIBA), este prezentat în programul CONTRACTOR 2015 de ing. Giuseppe Coppi, Contractor SICREA GROUP, Italia, pe 7 aprilie.

Dr. ing. Ioan Silviu Doboși prezintă ca noutate una dintre lucrările aflate încă în faza de execuție, proiectul de HVAC al școlii pasive “L' école des Trèfles”, din Anderlecht, Belgia, laureat al competiției “Bâtiment exemplaire”.

Ing. Huseyin Karali, autor al proiectului de instalații HVAC al Mega-Mall București, centru comercial situat în apropierea Arena Națională ce va fi inaugurat la finalul acestei luni, va fi prezent de asemenea în calitate de speaker la Contractor Instalații 2015.

Ing. Gheorghe Țucu prezintă proiecte de micro/mini cogenerare care reprezintă o noutate în România, printre care se numără și sistemul de microgenerare de la un centru spa din Caransebeș.

Conceptul “RO-nZEB Cladirea BREEAM Excelent” (n.r. clădire verde evaluată după metoda BREEM - BRE Environmental Assessment Method ce va fi proiectată în curtea Facultății de Ingineria Instalațiilor din cadrul Universității Tehnice de Construcții din București) va fi expus în cadrul unei prezentări susținute la CONTRACTOR Instalații de conf. dr.ing. Cătălin Lungu, profesor asociat la Facultatea de Ingineria Instalațiilor din cadrul Universității Tehnice de Construcții din București.

CONTRACTOR Instalații reunește proiectanți și antreprenori de instalații din România și din străinătate, evenimentul fiind organizat simultan cu Expoconferința Internațională de Arhitectură GIS 2015, la care vor participa peste 300 de arhitecți cu proiecte din domeniile: birouri, hoteluri, clădiri publice, retail, spa, rezidențial. CONTRACTOR 2015 prezintă cele mai recente proiecte de instalaţii din domenii precum HVAC, Inginerie Electrică sau Sisteme de Management al Clădirilor.

Organizatori CONTRACTOR Instalații:
Abplus Events și Asociația Inginerilor de Instalații din România (AIIR)

Mulțumim și partenerilor CONTRACTOR Instalații 2015!

Sponsori: Daikin, Climatherm

Partener de comunicare: spatiulconstruit.ro

Official car: Automobile Bavaria Group
 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat