Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Sediul CMA CGM, Zaha Hadid

Sediul CMA CGM, Zaha Hadid

    Noul sediu CMA CGM din Marseille, Franta, proiectat de Zaha Hadid, se inalta printr-un arc metalic, pornind usor de la nivelul terenului, urmand sa accelereze spre cer in geometria verticala, dramatica, a formei sale revolutionare. Cele doua volume laterale ale cladirii se apropie usor intre ele, departandu-se din nou in cel mai inalt punct al cladirii, la 142,8 metri deasupra pamantului.
    Aflandu-se in apropierea portului si a autostrazii, cladirea reprezinta o oportunitatea de a crea un semnal vizibil, ce va reprezenta poarta de intrare in oras, atat de pe uscat cat si de pe mare. Noul turn reprezinta un element vertical simbolic, care interactioneaza cu celalalte cladiri de referinta a orasului Marseille.
    Cercetari si explorari detaliate au facut posibila constructia formei sculpturale si fluide a cladirii. Turnul isi pastreaza regularitatea in partea superioara a etajelor, in timp ce in partea inferioara a cladirii are loc o tranzlatie din planul vertical in cel orizontal, tranzlatie menita sa corespunda energiei produse la nivelul terenului de catre pedestri, circulatia automobilelor si agitatia portului. Programul de arhitectura sustine aceasta tranzlatie, etajele superioare gazduind spatii de birouri private, iar cele inferioare, spatii publice si semi-publice.
 

 

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: jwRLggFK8V (Jul, Sat 23, 2016 / 20:39)
Most help articles on the web are inaccurate or inneheroct. Not this! http://rgnzhpstww.com [url=http://nwodvz.com]nwodvz[/url] [link=http://hzarwpe.com]hzarwpe[/link]
Nume: NLpfxByVS (Jul, Sat 23, 2016 / 12:12)
A plglniseay rational answer. Good to hear from you.
Nume: bRAn70R4 (Jul, Fri 22, 2016 / 02:55)
Enngihtenilg the world, one helpful article at a time. http://eagsdqe.com [url=http://uxrubqrzeon.com]uxrubqrzeon[/url] [link=http://txwaqfawglz.com]txwaqfawglz[/link]
Nume: gmhlHIdxEZk (Jul, Wed 20, 2016 / 19:54)
That's a smart way of thniking about it.
Nume: j8jPFcfzl (Jul, Wed 20, 2016 / 08:07)
This potisng knocked my socks off
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat