Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Hotelul East, Hong Kong

Hotelul East, Hong Kong

    Hotelul urban East, construit in zona comerciala a unui cartier rezidential din Hong Kong, a fost proiectat de CL3 Architects.
    In proiectarea hotelului, arhitectii au recurs la un alt tip de abordare, din interior spre exterior. Designerul de interior a fost angajat inca din prima faza a proiectului pentru a amenaja spatial camerele hotelului si zonele publice: intrarea, lobby-ul, receptia, sala de mese, cluburile, 339 de camere, sase apartamente si barul de pe acoperis, ca parte integrata in proiectul de arhitectura. Astfel, designul hotelului este definit de experienta spatiala, nu de detalii si ornamente.
    Materialele folosite fac parte dintr-o paleta simpla de culori folosindu-se doar doua nuante de lemn, un ulm cenusiu deschis la culoare si clasicul lemn de nuc, doua tipuri de piatra naturala si otel negru contrastant cu restul materialelor.
    Principalele puncte de atractie ale holului de la intrare sunt receptia si scara ce duce la mezanin, relatia dintre cele doua putand fi definita de conceptul Yin si Yang. Receptia, lunga de zece metri, iluminata din spate si sustinuta de un singur stalp, reprezinta un spatiu linistit, in opozitie cu scara din sticla, avand un labirint din lemn si otel cu rolul de structura, ce simbolizeaza energia Hong Kong-ului.
    Numele hotelului “East” a rezultat din conceptul proiectului, care interpreteaza exprienta Hong Kong-ului ca fiind de prima clasa, eficienta, moderna si vesela, cu o influenta a culturii traditionale din China.

 

 

   

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 


 

planuri
plan camere
Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat