Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Dincolo de infinit. Instalatie multisenzoriala

Dincolo de infinit. Instalatie multisenzoriala

    Arhitectul francez Serge Salat a proiectat un labirint infinit de forme si culori, o instalatie multisenzoriala denumita Dincolo de infinit, pentru o expozitie ce va vizita 10 orase din China.
    Arhitectul a inceput sa proiecteze astfel de spatii multisenzoriale in urma cu 13 ani prin intrepatrunderea realitatii virtuale cu arta fractala. Instalatiile lui sunt facute la o scara umana, generand universuri individuale in care audienta patrunde si participa la o calatorie mistica prin stimulii fizici si afectivi introdusi in spatiu. Lucrarile arhitectului amesteca viziunea cosmica si filozofia est chinezeasca cu tehnicile avansate contemporane. Inspiratia lui are radacini adanci in filozofia taoista, neoplatonism si in ideile secolului XX legate de a 4-a dimensiune enuntate de Duchamp, Malevich si Paul Klee.
    Instalatia uneste arta muzicii, a sculpturii, electronicii si pe cea a arhitecturii. Manipularea spatiului depaseste metodele traditionale, apeland la a 4-a dimensiune a geometriilor cubice. Confrunta audienata cu o lume digitala generata de dinamica tiparurilor aflate mereu in schimbare.
    Calatoria in acest spatiu al artei porneste din cele mai adanci nivele ale subconstientului, vizitatorul progresand prin intermediul nivelelor reflectate. Transformarea constanta este tema principala a acestui spatiu. “Dincolo de infinit” simbolizeaza locul de intalnire a creativitatii cu o lume in care trecutul si prezentul sunt amestecate si creaza un dialog intre aceste lumi: reala si virtuala.
    Mesajul lucrarii este unul plin de speranta, concretizand posibilitatea de a crea “frumosul” in lumea contemporana prin fuziunea culturii clasice cu inovatia.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat