Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Hotelul Corte San Pietro

Hotelul Corte San Pietro

    Matera este unul dintre cele mai vechi orase din lume, pe teritoriul sau existand dovezi ale asezarilor omenesti inca din paleolitic. Districtele Sassi reprezinta nucleul urban, original, al orasului din Italia. Bazate pe un sistem natural de caverne, acestea au fost transformate de-a lungul timpului in structuri complexe, cu retele de strazi si alei, curti interioare, ziduri defensive, turnuri de aparare, depozite, crame, un intreg sistem construit si excavat.
    In inima districtului Sassi, o structura abandonata din secolul XVII a fost tranformata in noile spatii ale unui hotel de catre arhitecta Daniela Amoroso.
    Au fost indepartate contaminarile arhitecturale lipsite de valoare, scotand la iveala peretii originali din piatra cu boltile superioare. Structura originala a fost dezbracata, ca o dovada arhitecturala cu care s-a intrat in dialog si confruntare. Locurile istorice, pline de identitati atractive, se combina cu precizie si in armonie pentru a cera confortul si designul elegant.
    Transformat in camere de hotel, parterul constructiei se deschide catre o curte interioara, multumita interventiilor exacte de restaurare, fiind caracterizat de pavajul original din piatra numit “a chiancarelle”. Seara, in lumina lumanarilor, curtea interioara devine intima si primitoare. Camerele din jurul curtii sunt amenajate monocromatic, caracterizate de nuantele maronii de castan, de la bejul pietrei la maroul lemnului si otelul imbatranit.
    Cautarea constanta a unei legaturi intre spatiile interioare si peisaj sta la baza combinarii materialelor: piatra, lemnul si otelul, folosite in fiecare incapere in proportii diferite conform conceptului utilizat.
    Designul interior porneste de la restaurea pieselor vechi de mobilier. Obiecte imbatranite in timp sunt integrate in fiecare incapere: banci din lemn vechi de un secol au fost transformate in usi, rafturi sau mese, ramele scaunelor vechi au devenit suporturi pentru prosoape, in timp ce trunchiuri de copaci au fost folosite drept scaune joase sau noptiere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe informatii pe Archdaily
 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat