Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Expozitia Vivat Academia la UMF Carol Davila

Expozitia Vivat Academia la UMF Carol Davila

 Avem deosebita placere sa anuntam deschiderea expozitiei de pictura si lansarea catalogului, Vivat Academia, luni, 3 octombrie, orele 12:00, in Holul de Onoare al Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila, prilejuita de festivitatea de incepere a noului an universitar.

Expozitia, cu o durata de o luna, va reuni 30 de lucrari de pictura si grafica semnate de sase artisti romani: Alexandru Antonescu, Crinela Antonescu, Ion Grigorescu, Ruxandra Grigorescu, Andrei Rosetti si Mihai Sarbulescu.

Evenimentul expozitonal Vivat Academia este organizat in cadrul Artisti Contemporani Romani in Institutii de Invatamant Superior, un program al Proiectului Cultural Contemporanii, in colaborare cu Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila, Societatea Studentilor in Medicina din Bucuresti, si realizat cu sprijinul partenerului principal al programului, Synevo Romania.

In deschiderea expozitiei vor lua cuvantul: Prof. Univ. Dr. Catalin Cirstoiu, Decan al Facultatii de Medicina si Farmacie Bucuresti, Asist. Univ. Dr. Dragos-Virgil Davitoiu, Director Medical al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti si Maria Pasc, Curatorul Expozitiei

“(…) Synevo Romania isi exprima deosebita incantare de a sprijini expozițiile și evenimentele organizate in cadrul proiectului „Contemporanii” pe intreg parcursul anului 2016 și, cu atat mai mult, incurajează promovarea artiștilor contemporani in spatiile Universitatilor de Medicina si Farmacie din Bucuresti, Timisoara si Iasi.
Actul medical este o imbinare intre stiinta si arta, iar Universitatile de Farmacie si Medicina sunt responsabile pentru formarea unor generatii intregi de specialisti implicati in lupta pentru excelenţa actului medical."In cadrul expoziției ce va fi găzduită in Holul de Onoare al Universitatile de Farmacie si Medicină Bucuresti vor prezentate lucrari de pictura si grafica semnate de: Crinela Antonescu, Alexandru Antonescu, Ion Grigorescu, Ruxandra Grigorescu, Andrei Rosetti și Mihai Sarbulescu, artiști unanim recunoscuţi, ce pot servi drept modele pentru generaţiile tinere, pasionate de frumos.”
Virgil Ivan, Director General Synevo Romania


“Medicina si arta isi gasesc locul comun in cladirea istorica a Facultatii de Medicina din Bucuresti, care gazduieste, cu ocazia deschiderii anului universitar 2016-2017, lucrari reprezentative ale scolii de arte plastice contemporane. Artisti plastici cunoscuti, cu renume national si international, expun astazi creatia lor valoroasa in fata corpului academic al Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila Bucuresti.
Medicina este ea insasi o arta – arta de a vindeca, arta de a identifica un remediu pentru boala, utilizand priceperea si stiinta, pornind de la modele anatomice si fiziologice simple, pana la modele complexe de biologie moleculara.
Sustinem si laudam acest proiect cultural intitulat Contemporanii.”

Prof. Dr. Catalin Cirstoiu, Decan al Facultatii de Medicina si Farmacie Bucuresti

 


________________________________
Proiectul Cultural Contemporanii, un proiect al Asociatiei Fauritori, isi propune valorizarea culturii romanesti actuale prin favorizarea si promovarea actului de creatie, abordate intr-o perspectiva unitara cu fauritorul de arta. Are ca obiective principale initierea si derularea de programe artistice, socioculturale, pentru educarea sensibilitaţii estetice a publicului larg.

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat