Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Expozitia "Vivat Academia" la UMF "Grigore T. Popa"

Expozitia "Vivat Academia" la UMF "Grigore T. Popa"

    Avem deosebita plăcere să anunțăm deschiderea expoziției de pictură, grafică și obiect „Vivat Academia”, ce va avea loc miercuri, 7 decembrie, orele 12:00, în Aula „George Emil Palade“, Facultatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

    Expoziţia care va putea fi vizitată timp de o lună, reunește 20 de lucrări de pictură, grafică și obiect, semnate de șase artiști: Alexandru Antonescu, Crinela Antonescu, Christian Paraschiv, Mircea Roman, Mihai Sârbulescu, Victoria Zidaru și este inclusă în suita de manifestări științifice şi culturale „Zilele UMF“, pentru a marca 137 de ani de la înființarea instituției de învățământ superior medical.

    Evenimentul expozițional „Vivat Academia”, aflat deja la a treia ediție din acest an (octombrie expoziție UMF “Carol Davila” București, noiembrie expoziție UMF „Victor Babeș” Timișoara), este organizat în cadrul Artiști Contemporani Români în Instituții de Învățământ Superior, un program al Proiectului Cultural Contemporanii, în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” și realizat cu sprijinul partenerului principal al programului, Synevo România.

    În deschiderea expoziției au luat cuvântul: Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcariu, Rector al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași și Maria Pașc, Curatorul Expoziției.


    “(…) Synevo România își exprimă deosebita încântare de a sprijini expozițiile și evenimentele organizate în cadrul proiectului „Contemporanii” pe întreg parcursul anului 2016 și, cu atât mai mult, încurajează̆ promovarea artiștilor contemporani în spațiile Universităților de Medicină și Farmacie din București, Timișoara și Iași. Actul medical este o îmbinare între știință și artă, iar Universitățile de Farmacie și Medicină sunt responsabile pentru formarea unor generații întregi de specialiști implicați în lupta pentru excelența actului medical.”
Virgil Ivan, Director General Synevo România


________________________________
Proiectul Cultural Contemporanii, un proiect al Asociației Făuritori, își propune valorizarea culturii românești actuale prin favorizarea și promovarea actului de creație, abordate într-o perspectiva unitară cu făuritorul de artă. Are ca obiective principale inițierea și derularea de programe artistice, socioculturale, pentru educarea sensibilității estetice a publicului larg.

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat