Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Facultatea de biologie genetica si celulara a Universitatii din Alcala

Facultatea de biologie genetica si celulara a Universitatii din Alcala

    Proiectul de reabilitare si de extindere a Facultatii de biologie genetica si celulara a Universitatii din Alcala a fost conditionat de doi factori: o cladire existenta ce necesita intretinere si o extindere pentru a raspunde nevoilor si cererilor actuale.
    Cladirea existenta, primul aerodrom militar din prima jumatate a secolului XX, a fost adaptata nevoilor universitatii incepand cu anii ’60. Dupa o serie de interventii minore din ultimii 40 de ani, cladirea a necesitat un proiect de renovare complet si o extindere din cauza lipsei de spatiu necesar departamentului de biologie celulara si genetica.

    Extinderea proiectata de Hector Fernandez Elorza a pastrat fatadele si structura cladirii, dublandu-i suprafata prin adaugarea unui nivel superior deasupra celor trei existente si a unui volum nou in partea de vest. Deasemenea, proiectul a implicat si reorganizarea spatiului: salile de curs si laboratoarele au fost pozitionate pe latura estica, zonele de servicii, scarile si accesul in nordul si sudul volumului, iar coridorul principal si noile spatii au fost orientate spre vest, incluzand birouri, sali de intalnire si seminarii. Volumul nou este conectat de vechea cladire printr-o zona populata de pasarele, ce imbunatateste iluminarea naturala si ventilarea spatiului.

    Structura din beton armat a fost consolidata cu o noua structura metalica. Extensia etajului a fost construita pe structura metalica si inchisa cu panouri metalice, in timp ce noul volum o fost construit exclusiv din beton.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Mai multe informatii pe Archdaily 

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat