Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

O crama din Spania transformata intr-o casa

O crama din Spania transformata intr-o casa

    Cubus Arquitectura din Barcelona transforma o veche crama intr-o casa, in Spania, Galicia.
    Fondatorii Cubus Arquitectura Estel Ortega Vasquez si David Pou van de Bossche au reconstruit complet interiorul pentru a crea o resedinta cu 3 dormitoare, un living room si doua terase cu retragere. In realizarea proiectului au fost necesare modificari la structura peretilor si inlocuirea acoperisului.
    "Este un proiect complet de reabilitare", explica Ortega Vázquez, care preda arhitectura la doua scoli din Barcelona.
    "Proiectul respecta volumetria originala in dorinta de a ramane aproape intact ca si integrare in mediu - o conditie care functioneaza prin eliberarea cotloanelor pentru a genera lumina si spatii bine ventilate la interior", spune arhitectul pentru revista Dezeen.
    Cladirea cuprinde doua volume, ambele construite cu pereti traditionali din piatra, fara mortar.
    Primul volum servea initial la depozitarea paielor, iar acum are doua nivele si gazduieste doua dintre dormitoare, cel de-al doilea volum adapostea animalele, iar acum cuprinde un al treilea dormitor si un living cu o priveliste impresionanta.
    Ambele volume sunt partial ingropate in sit pe fatada dinspre sosea, in timp ce fatada de Est este expusa peisajului. Pentru obtinerea aceastei organizari a spatiului nu s-au folosit goluri in fatadele vestice, cele dinspre sosea. Drept urmare, cladirea a fost numita de localnici "Casa fara ferestre", desi lumina naturala patrunde din abundenta prin doua deschideri largi din acoperis.
    Noul acoperis este realizat din ardezie reciclata de la o veche casa din zona, in timp ce lemnul este materialul folosit cu precadere la interior. Il gasim in pardoseli, tamplarie si finisaje.
    Imbinarea intre vechi si nou este jocul folosit de arhitecti in acest proiect, unde s-au folosit elemente de design omogene, compacte: dulapuri, scaune si obiecte decorative moderne, juxtapuse unor piese traditionale precum masa bucatariei si obiectele mari ceramice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe informatii pe Dezeen
 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat