Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Galeria Sperone Westwater, Foster & Partners

Galeria Sperone Westwater, Foster & Partners

    Sperone Westwater sarbatoreste inaugurarea noii galerii de pe strada Bowery, din New York, cu o expozitie a artistului argentinian Guillermo Kuitca. Dupa 35 de ani de la conceptie, Sperone Westwater continua sa gazduiasca expozitii ale unor artisti proeminenti din diferite domenii al artei.
    Noua cladire, proiectata de Foster & Partners, dubleaza spatiul expozitional si cuprinde o abordare inovativa a circulatiei verticale in cadrul unei galerii. Ascensorul, o galerie mobila cu laturile de 3.6 pe 6 metri, leaga primele patru etaje ale cladirii. Fiind vizibil din exterior, acesta devine un element proeminent al strazii Bowery, avand un pas lent contrastant cu traficul rapid al strazii. La fiecare nivel, spatiul expozitional poate fi extins prin stationarea ascensorului, un lift aditional si scarile asigurand accesul alternativ.
    Galeria ofera o serie de spatii expozitionale de diferite proportii si ambient: spatiul de la parter pe inaltimea a doua niveluri, un spatiu la mezanin, o terasa pentru expunerea sculpturilor orientata spre parc si expozitii private la etajele patru si cinci. Deasupra spatiilor expozitionala sunt plasate birourile administrative. Lucrarile de arta sunt depozitate in subsolul cladirii, in timp ce o librarie este amenajata la ultimul etaj. Fatada de sticla care relateaza miscarile ascensorului are un rol tampon, protejand cladirea din punct de vedere termic si acustic.
    “ Conceptul Sperone Westwater reprezinta un raspuns la caracterul dinamic urban al strazii Bowery si o dorinta de a regandi modul in care interactionam cu arta in interiorul unei galerii. Galeria mobila animeaza exteriorul cladirii si creaza un element vertical indraznet.” au fost cuvintele arhitectului Foster despre proiect.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat