Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Igloo media anunta lansarea albumului foto Mandrie si Beton

Igloo media anunta lansarea albumului foto Mandrie si Beton

    Joi, 31 octombrie, ora 17:30 vă invităm la evenimentul de lansare a albumului foto “Mândrie și Beton” semnat de fotograful Petruț Călinescu. Evenimentul va avea loc la sediul filialei București a Ordinului Arhitecților din România (str. Academiei, nr. 18-20). Evenimentul este organizat de igloo media cu sprijinul O.A.R. București în cadrul seriei Joia din Portic.

    "Mândrie și Beton" este un proiect despre transformările recente petrecute în satele tradiţionale din România, în mod special în cele din Ţara Oaşului şi Maramureş, în urma plecării oamenilor la muncă în străinătate. Fotograful Petruț Călinescu împreună cu Ioana Hodoiu, jurnalist, au documentat acest fenomen în perioada 2010-2013, atât în țară, cât și în Franța.

    Vile de beton au crescut în bătătura caselor de lemn cu pridvor și brâuri pictate manual, iar bătrânii rămași acasă s-au transformat peste noapte în diriginți de șantier. O prăpastie s-a căscat între deja două generații care trăiesc printre străini. Cei care au luptat din greu să-și facă un rost „afară” visează să se întoarcă într-o zi acasă. Copiii lor visează să rupă “blestemul betonului” care îi obligă, conform tradiției, să-și bage banii câștigați din greu în case cu multe etaje, în satele natale.

    După o documentare de trei ani, mai multe expoziții foto (București, Cluj, Negrești-Oaș) și un webdocumentar, povestea de succes a celor plecați la muncă în străinătate apare și pe hârtie. Albumul Mândrie și Beton, editat la igloo media, este tipărit cu sprijinul a 260 de cititori, care au crezut în proiect și au cumpărat albumul în avans, strângându-se astfel banii necesari tiparului.
Albumul poate fi comandat online pe site-ul igloo.ro sau  www.mandriesibeton.ro

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat