Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Muzeul de moda si design

Muzeul de moda si design

    Muzeul de moda si design si-a stabilit sediul provizoriu in inima centrului istoric al orasului Lisabona printr-o interventie asupra cladirii vechi Banco Nacional Ultramarino de pe Rua Augusta.
    Cladirea a fost proiectata in anul 1952 de arhitectul Cristino da Silva si era caracterizata de parterul deschis dedicat in intregime serviciilor pentru clienti, de o puternica relatie urbana cu strazile inconjuratoare si atmosfera creata de natura dura a materialelor. In anul 2009 primaria orasului a achizitionat cladirea pentru a gazdui Muzeul de moda si design. Proiectul sediului provizoriu realizat de Ricardo Carvalho & Joana Vilhena Arquitectos cuprinde o zona pentru expunerea colectiilor, spatii pentru expozitii temporare si evenimente culturale, o librarie si o cafenea.
    Propunerea arhitecturala s-a bazat pe modalitatea de citire a parterului. Cladirea este singura din zona Baixa Pombalina, centrul orasului planificat de Marquis de Pombal dupa cutremurul din 1755, in care poti avea o perceptie completa a configuratiei cladirii din interior si o perspectiva neintrerupta a spatiului urban din jurul ei. Plecand de la aceasta caracteristica, noul proiect a fost realizat cu un volum minim de demolari si fara pereti de compartimentare pentru a clarifica perceptia spatiului.
    Lumina joaca un rol important in designul spatiului interior. Ea este folosita pentru a atrage atentia asupra materialelor initiale si asupra articolelor din colectiile expuse. O alta caracteristica a proiectului este prezenta expresionista a betonului aparent si a materialelor industriale. Pardoselile au fost acoperite partial cu vopsea usor reflectanta. Obiectele de moda si design ocupa spatiul intr-un mod neconventional, stabilind o relatie stransa cu vizitatorii muzeului.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat