Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Muzeul El Greco. Restaurare si extindere

Muzeul El Greco. Restaurare si extindere

    Artistul renascentist El Greco a trait si pictat in orasul Toledo, Spania. Arhitectii Pardo si Tapia au realizat proiectul de restaurare si de extindere al micului muzeu ce gazduieste cele mai importante opere ale artistului.


    Muzeul El Greco este compus din doua cladiri: casa artistului construita in secolul al XVI-lea si o extindere ridicata la inceputul secolului XX. Prima interventie asupra spatiului a fost facuta de Marchizul de la Vega-Inclain, intre 1907 si 1910, a carui scop a fost de a organiza un centru dedicat operelor artistului El Greco. In anul 1921, muzeul a mai beneficiat de crearea unei noi galerii ce urma sa gazduiasca operele selectate ale altor pictori spanioli ai secolului XVII, urmata de alte interventii in anii 1950, 1960 si 1990.

    Scopul proiectului curent a fost de a profita de avantajele spatiului si de potentialul cultural oferit de edificiu si gradinile anexe. A fost adaugat un pavilion de acces, din sticla, a carui prezenta este diminuata de transparenta sa. Pavilionul creaza noi trasee, circulatii, si face legatura intre muzeu si gradinile acestuia. Spatiul galeriei a fost de asemenea restaurat, spatiu ce si-a pastrat destinatia initiala, de a gazdui cele mai importante opere ale artistului cat si opere cunoscute ale secolului XVII. “El Greco este prezent peste tot, atat in colectia de arta expusa cat si in arhitectura cladirii istorice”, spune arhitectul Fernando Pardo Calvo.
    Arhitectii au folosit o paleta de materiale traditionale, precum ceramica, stucco, tencuiala si lemnul in amenajarea acestor zone ale muzeului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe informatii pe Dezeen

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat