Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Noul proiect al zonei centrale din Bucuresti, in valoare de 200 de milioane de euro, va fi prezentat in cadrul LAUD 2014

Noul proiect al zonei centrale din Bucuresti, in valoare de 200 de milioane de euro, va fi prezentat in cadrul LAUD 2014

    Arhitectul șef al Municipiului București, Gheorghe Pătrașcu, prezintă în cadrul primului eveniment din România dedicat spațiilor publice urbane și spațiilor verzi – LAUD, proiectul "Bucureşti, orașul de mâine", ce cuprinde planul integrat de dezvoltare urbană a zonei centrale din capitală și valorează aproximativ 200 de milioane de euro.

    „În cadrul conferinței vom expune planul realizat pornind de la obiectivele principale ale acestui proiect: reabilitarea spațiului public prin configurarea de spaţii prietenoase, dinamice, cu un design de un înalt standard de calitate, potrivite pentru deplasare, relaxare și socializare; refacerea țesutului urban din zona centrală care a fost «rupt» de «operațiunea centrul civic» din perioada lui Nicolae Ceaușescu; crearea unei rețele de străzi cu prioritate pentru bicicliști și pietoni, care să străbată centrul; reamenajarea unor monumente istorice precum catacombele Hanului Stavropoleos și Curtea Veche; construcția unor spații de parcare; realizarea a două poduri pietonale în zona Tribunalului și zona Izvor. De asemenea, am vizat și punerea în valoare a unei esplanade din spatele Palatului Parlamentului. Valoarea totală a proiectului se ridică la aproximativ 200 de milioane de euro”, a precizat Gheorghe Pătrașcu, Arhitectul șef al Municipiului București.

    Cele mai premiate proiecte de landscape architecture din Europa și Asia, în programul primei ediții LAUD

    Londra, Paris, Chongqing şi Abu Dhabi sunt orașe care se mândresc cu proiecte care pot reprezenta exemple de bună practică pentru orașele din România. Place de la Republique din Paris, Parcul Fengming Mountain din Chongqing și Piaţa Sowwah din Abu Dhabi, proiecte realizate de biroul de arhitectură Martha Schwartz Partners, aflat în top 10 a celor mai influente birouri de landscape architecture din ultimele cinci secole, vor fi expuse în cadrul primei părți a conferinței internaționale LAUD. Place de la République, în prezent cea mai mare piaţă pietonală din Paris, este noul centru de atracţie pentru locuitorii orașului. Piaţa Sowwah de pe insula Al Maryah a fost proiectată de arhitecți pentru a oferi un refugiu verde în mijlocul noului centru financiar şi comercial din Abu Dhabi.

    Vă așteptăm în 3 iunie la LAUD 2014, la Athenee Palace Hilton, sala „Le Diplomate Grand Ballroom” – oportunități de interviu cu arhitectul Markus Jatsch, Design Director în cadrul Martha Schwartz Partners.

www.laud.ro
www.facebook.com/expoconferinte.arhitectura
 

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat