Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Reconfigurarea unei ferme din Alpii francezi

Reconfigurarea unei ferme din Alpii francezi

    “Domnul si doamna S au cumparat o ferma veche aflata la 1550 m altitudine in Alpii francezi. Fiind iubitori ai peisajelor montane, acestia si-au dorit un spatiu rezidential disponibil pentru ei si copiii lor in mijlocul muntilor.” Arhitectul Pierre-Doucerain a reconfigurat constructia din piatra.
    Comuna Villefranche-sur-Mer este remarcabila prin arhitectura solida care caracterizeaza casele grupate cu scopul de a se proteja reciproc de clima rece. Constructiile sunt separate intre ele de alei inguste cu trepte ce permit scurgerea apei dupa topirea zapezii. Peretii construiti din lespezi de piatra, caracteristici comunei, par intunecati si austeri, dar sunt luminati de cuartul din compozitia granitului.
    Casa este pozitionata in extremitatea de sud-vest a comunei cu orientare spre sud. Asemenea celorlalte case, constructia aflata in panta se deschide catre peisajul zonei asemenea unei terase. Zonele de zi ale parterului si etajul erau accesate de la nivelul celor doua strazi aflate la cote diferite. Din primele schite ale amenajarii a rezultat importanta mutarii accesului principal la strada aflata la cota superioara, generand senzatia de prelungire a strazii in interiorul casei. Din acest considerent arhitectii au optat pentru finisajele din piatra, iar jocul creat cu diferite texturi, culori si straturi de piatra, cat si aspectul dur al acestora a amplificat sentimentul de durabilitate. Adapostite in acest volum, dormitoarele sunt separate de un gol vertical ce traverseaza casa. Golul ofera vederi orientate catre sud si aduce lumina naturala in zonele de zi de la nivelul parterului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe informatii pe Archdaily http://www.archdaily.com/773453/restructuration-of-a-farm-in-the-french-alps-pierre-doucerain

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat