Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Sediul Hannam-Dong Hands. Coreea de Sud

Sediul Hannam-Dong Hands. Coreea de Sud

    Cladirea se afla pe bulevardul Hannam din Seul, Coreea de Sud. Fiind una dintre cele mai aglomerate strazi ale capitalei, aceasta a definit principala caracteristica a sitului. Arhitectii The System Lab au explorat relatia dintre utilizatorii cladirii si multimea de oameni aflata in trecere pe bulevard. Fatada nu permite comunicarea vizuala intre interior si exterior, proiectul pornind de la conceptul unilateral prin care doar angajatii cladirii pot privi in exterior.
    Pentru a le oferi putina libertate angajatilor ce petrec cel putin opt ore pe zi in spatiul de lucru, arhitectii au proiectat balcoanele adiacente tuturor birourilor. Terasele asigura spatii de conversatie pentru doua sau trei persoane, spatii private pentru convorbiri telefonice si spatii de relaxare in aer liber. Aceste balcoane pot fi vizualizate asemenea unor parcuri plutitoare.
    Constructia balcoanelor a fost facuta cu ajutorul unei structuri exterioare. Valurile acesteia sunt opuse si se repeta din doua in doua etaje, dand nastere unui sistem neregulat, perceput ca suprafata fatadei. Structura a fost construita din cofraje de otel in care s-a turnat betonul pe module.
    Fatada nu dezvaluie aspectul tridimensional al cladirii, insa pe masura ce perspectiva se schimba, se schimba si experienta observatorului. Acest lucru asigura o comunicare scurta, dar intensa, intre soferii aflati in trecere si volumul constructiei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe informatii pe Archdaily
 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat