Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Statie feroviara transformata in birourile Casa Mediterraneo

Statie feroviara transformata in birourile Casa Mediterraneo

    In orasul Alicante, Spania, o veche statie feroviara, abandonata, a fost transformata in biroul institutiei diplomatice Casa Mediterraneo. Arhitectul Manuel Ocana del Valle a primit sarcina de a duce designul biroului dincolo de limitele tipice, prin conservarea cladirii intr-un mod care onoreaza mostenirea acesteia. Astfel, arhitectul a respins orice tip de interventie moderna, punand in evidenta liniile originale si indraznete ale constructiei.
    Spatiul mare al statiei, cu suprafata de 3100 mp, a fost impartit in zona destina pavilioanelor individuale si o incinta deschisa, de 1500 mp. Incinta mare, odata intunecata si rece, a fost transformata intr-o scena multicolorata si dinamica, destinata evenimentelor si expozitiilor organizate de institutie. “Un acoperis translucid filtreaza lumina reverberata prin tesatura din aluminiu, vibranta si circulara, inundand spatiul transformat intr-o mare de umbre albastre.”
    Consistenta designului este asigurata de integrarea designului modern in conservarea culturala a statiei. Pavilioanele interioare sunt luminate si ventilate natural, inconjurate de vegetatia plantata in vase ceramice. Proiectul ofera o perspectiva noua pentru conversia cladirilor abandonate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe informatii pe Inhabitat http://inhabitat.com/spanish-train-station-transformed-into-gorgeous-daylit-office-for-casa-mediterraneo/

 


 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat