Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Castigatorul Premiului European pentru Spatiul Public Urban, in premiera la Bucuresti, la conferinta internationala de arhitectura RIFF si Gala Romanian Building Awards

Castigatorul Premiului European pentru Spatiul Public Urban, in premiera la Bucuresti, la conferinta internationala de arhitectura RIFF si Gala Romanian Building Awards

    Câștigătorul Premiului European pentru Spațiul Public Urban, arhitectul polonez Robert Konieczny va fi prezent în perioada 31 octombrie – 1 noiembrie la București, cu prilejul conferinței internaționale de arhitectură RIFF și a Galei RBA – Romanian Building Awards, evenimente organizate de asociația culturală ProEvent și Ordinul Arhitecților din România.
    În competiție au concurat 276 de proiecte care țin de crearea, recuperarea sau îmbunătățirea spațiilor publice urbane din 205 orașe și 33 de țări din Europa. România a înscris 8 proiecte de amenajare a spațiului public urban din Baia Mare, Brăila, București, Cluj, Timișoara.
    Arhitectul polonez Robert Konieczny vine în premieră la București. Invitat de onoare la Gala Romanian Building Awards (RBA) ce se va desfășura pe 31 octombrie, Konieczny se va întâlni pe 1 noiembrie cu arhitecții români în conferința RIFF, unde prezintă proiectul câștigător în competiția European Prize for Urban Public Space (Premiul European pentru Spațiul Public Urban) 2016.

    Noul Centru pentru Dialog "Przełomy" situat în Piața Solidarității din orașul polonez Szczecin este dezvoltat pe o suprafață totală de 9.577 m2 iar valoarea investiției este de 6.202.500 €uro. Juriul Premiului European pentru Spațiul Public Urban a apreciat în mod deosebit această intervenție pentru complexitatea ei, proiectul fiind compus dintr-un muzeu, un spațiu memorial și o piață într-un oraș distrus în mare parte de cel de- Al doilea Război Mondial.

 


    Premiul European pentru Spațiul Public Urban pune accent pe dimensiunea politică și socială a arhitecturii, promovând un model urban în care dimensiunea comunitară, spațiile deschise și participarea cetățenilor primează, în încercarea de a surprinde în egală măsură specificitatea locală, dar și o anumită identitate europeană. Premiul I al ediției 2016 a fost acordat ex-aequo proiectului lui Robert Konieczny, Centrul pentru Dialog “Przełomy” din Piața Solidarność, ce aparține Muzeului Național din Szczecin, și proiectului de reabilitare a sistemului de irigații din localitatea spaniolă Caldes de Montbui.
    Robert Konieczny a absolvit "Silesian University of Technology" din Gliwice și în 1996 a obținut certificatul de arhitectură de la Institutul Tehnologic din New Jersey. În 1999 a pus bazele studioului de arhitectură KWK Promes și în 2007 a fost inclus pe lista celor mai buni 44 de tineri arhitecți din lume, publicat de "Scalae". Revista "Wallpaper" l-a inclus în topul cele mai interesante 101 studiouri de arhitectură din lume. Deține și premiul acordat de Ministrul Culturii din Polonia pentru realizări deosebite în domeniul arhitecturii, fiind al doilea arhitect care obține o astfel de recunoaștere. În 2012 a devenit expert independent pentru Fundația Mies van der Rohe, fiind de-a lungul anilor nominalizat de 8 ori la Premiul European al Fundației Mies van der Rohe. Este deținător al prestigiosului premiu Casa Anului 2006, Casa Aatrial caștigând titlul de cel mai bun proiect de locuințe în concursul organizat de World Architecture News. Anul 2008 i-a adus premiul "Europe 40 under 40" iar în același an juriul internațional al Muzeului de Arhitectură și Design din Chicago a pus proiectele sale "Aatrial House" și "Hidden House" pe lista celor mai bune case din lume. În anul 2009 "Safe House" a fost în finala World Architecture Festival Awards 2009 iar "OUTrial House" a fost proiect finalist al Premiilor LEAF 2009 la Berlin pentru designul inovator.

    Conferința RIFF București face parte din seria conferințelor internaționale de arhitectură organizate de asociația culturală ProEvent și ABplus Events, alături de conferințele INGLASS, LAUD, GIS și CONTRACTOR realizate în România, Ungaria și Polonia, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, Camera Arhitecților din Polonia (IARP) si Camera Arhitecților din Ungaria (MEK). Detalii pe www.share-architects.com


    Apelul de proiecte pentru ROMANIAN BUILDING AWARDS (RBA) - Premiile Naționale pentru Spațiul Public Construit se lansează pe 1 septembrie. Proiectele depuse online pe site-ul www.rba.share-architects.com între 1 septembrie și 15 octombrie 2016 sunt analizate de un juriu internațional. Sunt eligibile proiecte cu potențial de a deveni parte din patrimoniul național, ce evidențiază tri-ul creativ arhitect, constructor, beneficiar, pentru creșterea calității spațiului construit în România.
 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat