Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Cum se chituieste un mozaic din marmura

Cum se chituieste un mozaic din marmura

    Mozaicul din marmura reprezinta arta frumoasa si antica dar care de asemenea transforma suprafata unde este montat in una practica. Odata cu trecerea timpului si datorita folosirii acestuia in zone cu trafic intens si curatarii frecvente chitul se decoloreaza, mucegaieste sau chiar se desprinde dintre rosturile pieselor de marmura. Unii proprietari apeleaza la profesionisti pentru montarea mozaicului din marmura, deoarece necesita timp si este complicat, dar doresc sa economiseasca bani si aplica ei chitul intre rosturi. Chituirea unui mozaic din marmura nu este diferita de chituirea unei pardoseli. Marmura este un material poros la fel ca si gresia. Se aplica aceleasi masuri de curatare si intretinere.
 

    De ce aveti nevoie:
    - Chit
    - Mistrie
    - Burete
    - Galeti
    - Impermeabilizant
    - Gletiera cu cauciuc
 

    Instructiuni
    1. Curatati complet zona pe care doriti sa o re-chituiti. Uscati marmura complet inainte de a incepe sa indepartati vechiul chit.
    2. Indepartati orice rest sau chit decolorat dintre rosturi. Folositi o surubelnita sau un cutit ascutit. Aveti grija sa protejati marmura pentru a nu o zgaria.
    3. Amestecati chitul. Pentru rostuirea pietrelor naturale se foloseste weber.color stone care este un mortar pe baza de ciment, cu continut de rasini sintetice. Este rezistent la abraziune, se aplica, se curata usor si este un produs netoxic.
    4. Chitul se aplica cu gletiera cu cauciuc sau buretele intre piesele de marmura din mozaic. Folositi chit din abundenta. Folositi buretele tinandu-l la un unghi de 45 grade. Introduceti chitul in toate crapaturile si fisurile.
    5. Stergeti usor surplusul de pe marmura. Folositi buretele si clatiti de cateva ori pe masura ce indepartati surplusul..
    6. Folositi un impermeabilizant pentru a etansa chitul dupa ce se usuca. Impermeabilizanti special create pentru protejarea rosturilor sunt cei mai indicati. Va recomandam sa folositi LTP Grout tile protector, un spray creat pentru impermeabilizarea rosturilor ce se aplica foarte usor, fara a fi nevoie sa apelati la un specialist in domeniu.

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat