Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Stilul Art Deco

Stilul Art Deco

    Art Deco reprezintă o abreviere de la Expozition Internationale des Art Decoratifs et Industriels Modernes, care a avut loc în 1925. Dar Art Deco a devenit o mişcare artistică manifestată la începutul secolului XX în artele decorative, care apoi s-a manifestat în arhitectură, artele vizuale şi fashion. Art Deco a existat ca un stil major cristalizat în arta europeană încă de la începutul 1910, dar fără a avea un nume consacrat care l-a dobândit în urma expoziţiei parisiene.
    Indiferent că este vorba de mobilier, de arte vizuale sau fashion şi accesorii, Art Deco fascinează şi atrage tot mai mulţi admiratori. Printre numele mari care s-au dedicate acestui curent se numără Jaques Emile Ruhlmann, Jean Jaques Rateau, Rene Lalique, designerii firmei producătoare de ceasuri şi bijuterii Cartier, designerul vestimentar Paul Poiret, Jeanne Lanvin sau pictorul Raoul Dufy.
    Interioarele decorate în acest stil sunt luxoase, opulente, iar caracteristica art deco este cunoscută sub denumirea de zig-zag modern, ceea ce presupune ornamente cu forme geometrice, stilizate, ce se îmbină repetitiv. Printurile predilecte sunt vegetale, simboluri astrologice, forme abstracte. De asemenea, art deco presupune şi piese de mobilier cu forme rotunjite, linii orizontale, un mix de culori. O decorare Art Deco poate fi opulentă datorită texturilor, însă mobilierul are linii simple. Acest stil este influenţat de cubism, expresionism şi futurism, însă rezultatul este unul original.


In colaborare cu Designerii Studio Insign
foto: Galeriile Noblesse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat