Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Inedit, estetic si mai ales practic - Jaluzelele exterioare

Inedit, estetic si mai ales practic - Jaluzelele exterioare

    Ne confruntam din ce in ce mai des cu abordari nepotrivite in ceea ce priveste modul in care sunt accesorizate zonele vitrate ale ferestrelor imobilelor, indiferent de destinatia acestora, fapt care aduce prejudicii arhitecturale cladirii in cauza, chiar daca aceasta a beneficiat de un proiect de calitate si s-au investit sume importante in finisajele exterioare si desigur cele interioare.
    Necesitatea protejarii ferestrelor, in general, in fata radiatiei calorice solare care in mod simtitor de la an la an este din ce in ce mai puternica si de ce sa nu spunem deloc confortabila pentru ocupantii oricarei cladiri, a devenit de real interes pentru orice proprietar. Intrebarea care cere un raspuns si o abordare profesionista este, cum putem sa asiguram protectia solara a cladirilor, a spatiilor vitrate in principal, fara a dauna in vreun fel esteticul, insa in acelasi timp sa obtinem un aspect inedit si desigur cat mai eficient si practic in utilizarea ulterioara a imobilului?
    Varianta cea mai potrivita si in acelasi timp cea care a primit cele mai bune referinte din partea utilizatorilor este cea de montare a unor jaluzele exterioare care vor fi in asemenea maniera produse si accesorizate cu elemente de mecanica automanta si electronica senzoriala, in functie de prioritatile beneficiarului si desigur respectandu-se cat mai indeaproape integrarea lor in estetica cladirii in cauza.
    Multe dintre cladirile noi au fost proiectate si mai apoi construite prin aplicarea unor deschideri vitrate cu dimensiuni mari din dorinta de a ilumina cat mai bine in regim natural interioarele, dar si din necesitatea de a acorda o privire de ansamblu cat mai generoasa celor care le vor utiliza. Este un aspect care contribuie in foarte buna masura la senzatia de libertate atata timp cat te afli in incaperile acestor cladiri, in contact permanent cu exteriorul, reducandu-se semnificativ sentimentul de claustrofobie generat uneori de spatiile inchise, sau care detin ferestre de mici dimensiuni.
    Consecinta acestei abordari a condus in mod inevitabil la expunerea serioasa la radiatia calorica solara a fatadelor care detin astfel de zone vitrate de mari dimensiuni, iar producatorii de jaluzele exterioare au venit cu rezolvarea tehnica atat de necesara pentru diminuarea acestui factor total inconfortabil.
    Alaturi de profesionistii care produc aceste jaluzele exterioare, vor fi in mod categoric si arhitectii care isi vor pune amprenta asupra esteticului care se va crea prin montarea lor, solicitand producatorului prezentarea tuturor variantelor cromatice posibile, precum si a marimii lamelelor care compun perdeaua de protectie solara. Marele avantaj al montarii acestui tip de parasolare, este versatilitatea acestora in ceea ce priveste modul lor de utilizare, pe langa faptul ca paleta de culori din care se va putea alege este una mai mult decat generoasa.
    Din punct de vedere al actionarii, beneficiarul va putea controla imediat dupa montajul jaluzelelor exterioare, intensitatea luminoasa a interioarelor astfel adapostite, aducand un plus de intimitate la fotoexpunerea solara persistenta. Este lesne de imaginat o cladire de birouri in care angajatii pot beneficia de o priveliste aparte asupra imprejurimilor, insa care pentru multe ore pe zi vor trebui sa suporte expunerea la caldura si luminozitatea accentuata provocata de radiatia solara. Cu siguranta ca randamentul nu ar fi tocmai cel mai potrivit, in timp ce factura pe care administratorul firmei o va plati pentru folosirea sistemului de aer conditionat va fi si ea pe masura.
    Prin inchiderea partiala sau totala a acestor jaluzele exterioare, se va controla in mod eficient si perfect ambientul interior al oricarei incaperi, reducandu-se astfel stresul provocat de lumina solara puternica si in mod categoric tinand la distanta caldura inabusitoare, cu efecte directe asupra consumului de energie electrica pentru sistemul de climatizare.
    Metodele de manevrare ale acestor jaluzele exterioare se vor putea alege in functie de necesitatile beneficiarului, ele variind de la actionarea simpla, manuala si mergand pana la actionarea electrica cu motorase specializate, eventual cu ajutorul unei telecomenzi. In plus fata de aceasta facilitate automatizata, posibilitatea includerii unor senzori speciali de prezenta a vantului, ploii, sau a prezentei luminii solare la o anumita intensitate, aduc un plus de manevrabilitate automata a inchiderii sau deschiderii acestor jaluzele exterioare, in functie de factorii meteorologici de moment.
    Pentru oricare dintre aceste accesorizari veti opta, esentialul ramane si anume functionalitatea si beneficiile de top care vor fi resimtite de catre ocupantii cladirii protejate cu jaluzele exterioare, neuitand nicio clipa de esteticul aparte pe care il vor oferii imobilului astfel dotat.

Mai multe informatii pe jaluzele-exterioare.com

 

 

 

 

 

 


 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: ofobozicevol (Apr, Sat 06, 2019 / 06:20)
[url=http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/]Amoxicillin[/url] Generic Amoxicillin 500 Mg mvb.iwez.roarhitect.ro.xqn.vk http://theprettyguineapig.com/amoxicillin/
Nume: samuel (Oct, Fri 10, 2014 / 11:13)
am interes sa cumpar jaluzele exterioare,imi puteti trimite un numar de telefon ? multumesc !
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat