Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Stilul florentin

Stilul florentin

    Stilul florentin este din ce în ce mai utilizat de designeri internaţionali, cu atât mai mult cu cât se constată, în acest an, o reintroducere în tendinţe a stilului clasic în toate formele sale. Stilul florentin din punct de vedere arhitectonic înseamnă o combinare a stilului antic cu stilurile bizantin şi roman.


    Din punct de vedere al designului interior, acest stil este caracterizat de mobilierul din lemn masiv, sculptat, suflat cu foiţe din aur sau argint. Formele sinuoase ale mobilei sunt completate de materialele textile bogate, rafinate, precum taftaua şi catifeaua, brodate cu mare măiestrie. Din punct de vedere cromatic, stilul florentin se inspiră din natură, predominând galbenul, verdele, teracota, cremul sau albastrul.
    Stilul florentin face parte din cel renascentist, Renaşterea fiind curentul care şi-a pus amprenta asupra Italiei, a Franţei şi nu numai, apărând astfel construcţii fascinante, decorate cu piese elegante, cu detalii atent executate.
    Mobilierul în stil florentin este executat din lemn de castan, chiparos, brad şi plop, spre deosebire de cel veneţian unde se utilizează doar lemn de salcie, platan şi tei. Patternul stilului florentin este inspirat din natură, aşa că frunzele şi florile sunt prezente atât pe tapiserii, cât şi pe tapet. Dar, ceea ce diferentiaza stilul florentin de altele este pictura realizată minuţios pe fiecare piesă de mobilier care se transformă în adevărate opere de artă. Temele care se regăsesc pe mobilier sunt şi marile teme renascentiste. Modalităţile de a picta lemnul sunt tradiţionale, fiind utilizate multe elemente precum grăsimea animală pentru a obţine diferitele uleiuri necesare, gipsul cu ajutorul căruia se modelează matriţe, lacuri speciale, dar şi vopsele moderne, rezistente la apă.
    Deşi pare a fi un stil încărcat, acest lucru nu este adevărat deoarece fiecare element utilizat în amenajare se completează cu celălalt pentru a crea un ambient complex. 

In colaborare cu Designerii Studio Insign

Foto: Galeriile Noblesse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat