Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Stilul colonial

Stilul colonial

    Dezvoltarea stilului colonial a inceput odata cu colonizarea Americii de catre britanici (1608-1830), urmand cursul epocii victoriene (1837 -1901) si inflorind rapid in Asia de Est-China, Vietnam, India, Indonezia si altele.
    Stilul colonial sta sub influenta elementelor de design si mobilier precum: animal print, textile exotice, esente de lemn pretioase, culori stralucitoare, matase pretioasa si impletituri de rachita. Acest stil este in principiu un stil eclectic, reprezentant prin opulenta si eleganta, o poveste de dragoste intre culturi.
    In momentul de fata putem vorbi de o sinteza a culturii europene cu exotismul si filosofia tarilor indepartate. Este un amestec de confort, lux si exotismul mentionat mai devreme.
     Fie ca vorbim despre stilul colonial traditional sau despre unul reinterpretat, exista anumite elemente de baza ce se regasesc chiar si subtil intr-o amenajare ce preia aceasta denumire de stil colonial. Elementele florale, fructele si copacii exotici imbogatesc textilele prin gama coloristica si prin structura lor de cele mai multe ori de provieninta orientala. Partea decorativa este si ea una importanta, deoarece imbogatirea spatiului in stil colonial este realizata cu ajutorul statuetelor, ceasurilor, animalelor impaiate, a picturilor sau a ceramicii. Peretii sunt imbogatiti cu culorile luxuriante ale naturii: de la albastrul viu al oceanului si al cerului, la verdele crud al frunzelor sau la galbenul atat de variat al soarelui si nisipului.
     Practic, interiorul in stil colonial reprezinta o colectie variata de stil European, imbogatit cu elemente exotice indepartate. Un fapt intersant si de retinut este acela ca, fata de alte interioare clasice el nu isi pierde relevanta in timp, ci isi pastreaza din substanta.

In colaborare cu Designerii Studio Insign
foto: Galeriile Noblesse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat