Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti
Tapetul, mereu in trend
Tapetul este unul dintre finisajele care nu se demodează niciodată, mai ales dacă este bine integrat în ambient. Pentru aceasta este nevoie să ştiţi care zona din casă trebuie îmbrăcată în tapet deoarece pentru fiecare încăpere se pretează un anumit tip de tapet atât din punct de vedere al materialului, cât şi al cromaticii. Tapetul este din hârtie, vinil, material textil şi mai există şi acel tip care conţine fibră din sticlă. Dacă în urmă cu ceva timp existau restricţii referitor la camerele unde putea fi pus tapetul, acum acesta poate decora pereţii oricărei încăperi, inclusiv ai băilor, deoarece este tratat să reziste umezelii.
Pentru că locuinţele sunt din ce în ce mai preţioase, mai elegant decorate, şi tipurile de tapet au forme şi culori diferite. Indiferent care este tipul preferat, este indicat să ţineţi cont de efectul cromatic. Astfel, culorile soft măresc vizual spaţiul, iar cele închise, îl micşorează. Nuanţele deschise au rolul să reflecte lumina şi, mai mult decât atât, conferă o stare de calmitate şi nu se demodează. Culorile puternice, vii, vor oferi spaţiului un aer atrăgător şi primitor. Dar acest lucru nu înseamnă că tapetul închis la culoare nu este în trend. Din contră, pentru obţinerea unei atmosfere misterioase, este cel mai indicat. Este preferabil să fie pus doar pe un perete, iar ceilalţi să fie îmbrăcaţi în tapet deschis la culoare sau văruiţi în crem. Pentru o atmosferă intimă, este indicat tapetul gălbui, pentru un interior cald, se poate opta pentru tonurile de roşu, orange şi terracota, combinate cu accente de galben. Un perete maron indică o puternică legătură cu pământul, însă este şi nuanţa care conferă cea mai mare posibilitate de a se crea combinaţii cromatice. Dar tapetul nu este doar uni, ci există într-o multitudine de pattern-uri: flori, plante, animale, scene urbane, motive abstracte, reproduceri după opere de artă celebre, etc.
Pentru ca tapetul să fie bine pus şi să arate impecabil, trebuie ca suprafaţa pe care va fi aplicat să fie perfect netedă. Astfel, dacă a existat un tapet înainte, acesta trebuie îndepărtat în totalitate. Bucăţile de tapet vor fi tăiate lăsând o marjă de eroare de până la 12 cm. Rolele de tapet conţin indicaţii din partea producătorului referitor la modul de aplicare. După ce este stabilită ordinea în care bucăţile de tapet trebuie puse pe pereţi se aplică adezivul, iar tapetul va fi întins cu ajutorul unui trafalet curat.
In colaborare cu Designerii Studio Insign
foto: Galeriile Noblesse
Comentarii
Nu sunt mesaje.