Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Casele temporare folosite dupa dezastrul din Nepal

Casele temporare folosite dupa dezastrul din Nepal

    Dupa cutremurul din 25 aprilie sute de mii de nepalezi au ramas fara case. Pentru a-i ajuta sa revina la vietilor lor normale, arhitectii de la Barbero Colella ARC au proiectat o structura temporara folosind materiale locale, “o casa ce poate fi construita rapid, usoara si compacta, durabila si economica”.
    Casa “Just a Minute” este construita din sase materiale: panouri OSB, bambus, bambus laminat, iuta alba, lana reciclata obtinuta din donatii si membrana hidroizolanta. Paleta limitata de materiale faciliteaza obtinerea acestora, in timp ce proiectul permite asamblarea casei fara forta de munca calificata sau tehnologii conplexe.
    Structurile proiectate pentru familii cu pana la 10 membri vor fi preasamblate si transportate in zonele afectate de cutremur. Pentru a simplifica transportul caselor, designul cuprinde articulatii intre elementele verticale si orizontale de bambus. Astfel, casa cu laturile de 4, respectiv 11,7 metri, poate fi pliata intr-o cutie de 2,5 pe 4 metri, asemenea unui acordeon. Panourile de OSB creeaza un nucleu in centrul casei ce cuprinde baia si bucataria. Dupa instalare, doua incaperi de 4 pe 4 metri sunt create din panourile pliate, de o parte si de alta a nucelului, folosite pentru living si zona de dormit.
    Instalarea casei pe sit poate fi facuta cu ajutorul catorva voluntari. Dupa deschiderea structurii, peretii flexibili din iuta sunt umpluti cu lana donata. Acoperisul permite montarea panourilor fotovoltaice si directionarea apei pluviale catre rezervorul pozitionat in nucleul casei.
    Casele modulare pot fi combinate, formand case duble sau cvadruple, organizate in comunitati mici. Dezastrele naturale pot lovi oricand, dar aceste structuri permit refacerea rapida a comunitatilor.

 

 

 

 

 

 

 


Mai multe informatii pe Archdaily
 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: gabriela (Oct, Wed 28, 2015 / 10:08)
...inteligenta solutie , adaptata terenului si ...mai ales
conditiilor dificile din zona....
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat