Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Cea mai ingusta casa din lume

Cea mai ingusta casa din lume

    Arhitectul polonez Jakub Szczesny a proiectat cea mai ingusta casa din lume, cu o latime maxima de 122 cm. Casa Keret este inghesuita in spatiul dintre doua cladiri din centrul Varsoviei si va servi drept casa temporara pentru scriitorii aflati in vizita in capitala Poloniei. Arhitectul a explicat modul in care a demarat proiectul si cum a intalnit pentru prima data situl, in timpul unei plimbari pe strada: “Totul a pornit de la spatiu. Am inceput sa ma gandesc la persoana care ar putea trai aici. Trebuia sa fie o persoana retrasa, careia sa-i faca placere singuratatea, poate in timpul unui proces de creatie.” Proiectul a fost conceput in colaborare cu scriitorul Etgar Keret.
    Casa Keret este un spatiu functional, in care o persoana poate trai si creea. Situl, cu latimea minima de 92 cm si cea maxima de 152 cm, parea imposibil de construit. Casa contrazice aceasta imagine falsa si promoveaza in acelasi timp conceptul de arhitectura imposibila, avand in interior latimi ale spatiului cuprinse intre 72 cm si 122 cm.
     Casa este inclusa deja repertoriul atractiilor turistice si poate deveni un simbol al Varsoviei integrat in istoria complexa a capitalei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe informatii pe Dezeen

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: DOBREI (Nov, Mon 05, 2012 / 10:25)
Oare in Polonia nu sunt probleme de ordin seismic, care ar impune niste rosturi seismice intre constructii ?! Acele rosturi care ar reduce in plus distanta dintre cele doua constructii inalte, iar inexistenta lor ar face ca la o miscare seismica de o anumita amploare CEA MAI INGUSTA CASA DIN LUME sa se comporte ca o doza de PEPSI (goala) stransa in mana...
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat