Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Hambar medieval transformat in locuinta moderna

Hambar medieval transformat in locuinta moderna

    Hambarul Feeringbury din Essex, Marea Britanie, a fost construit in secolul al XVI-lea. Echipa de arhitecti Hudson Architects au transformat hambarul medieval intr-o locuinta moderna, contemporana, pastrand integritatea structurala si aspectul medieval. Proiectul s-a bazat pe refolosirea materialelor originale, cu interventii minimale asupra structurii existente. Tamplaria si lambriurile din lemn au fost pastrate, materiale noi fiind folosite doar sporadic.
    Beneficiarul si arhitectii au fost determinati sa conserve si sa evidentieze vechea functiune a spatiului. Ca rezultat, aspectul exterior original al constructiei nu a fost alterat, cu unghiul dramatic al sarpantei si silozurile de furaje din apropierea intrarii. In interior, arhitectura medievala ramane in centrul atentiei. Arhitectii vorbesc in descrierea proiectului despre “lemnul reciclat, care a fost folosit atat la finisarea suprafetelor cat si la manufacturierea catorva piese de mobilier. Metalul refolosit a fost si el utilizat cu multa imaginatie: in sugerarea unei iesle de fan in dormitor sau pentru sporirea rezistentei structurii.”
    Pentru crearea spatiilor private precum dormitoarele sau baile, doua silozuri din beton, construite in secolul XX, au fost pozitionate in interior. Primul gazduieste o scara ce conduce la dormitorul mezaninului, in timp ce al doilea adaposteste baile celor doua nivele. Peretii curbi ai acestora separa dormitorul de spatiul de zi.

 

 

 

 

 

 

Mai multe informatii pe inhabitat

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat