Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Renovarea casei din Noordwijk, Olanda

Renovarea casei din Noordwijk, Olanda

    Casa din Noordwijk, Olanda, a fost construita in anul 1938, fiind casa de vacanta a proprietarului unei fabrici. Afectata de aerul sarat al marii, casa a necesitat o renovare recenta.
    In plus fata de reparatiile aduse subsolului si acoperisului, dormitoarele, baile, dimensiunile ferestrelor si unele spatii nu corespundeau cu nevoile noilor clienti. Interventia arhitectilor Maxwan aduce caracteristici noi casei si respecta in acelasi timp caracterul sau original.
    Extinderea din spatiul gradinii, volumul cu trei laturi alcatuite din sticla pe intreaga inaltime a nivelului, este noul spatiu de zi al casei, ce aduce mai multa lumina naturala in interior si ofera perspective asupra gradinii si peisajului marii. In directia opusa a fost organizata bucataria, incorporata intr-un bloc din beton prefabricat. Culoarea si textura acestuia este contrastanta cu materialele originale ale casei, dar aduce un echilibru in armonizarea cu mediul inconjurator. Ambele extensii, ale bucatariei si livingului, se disting fata de structura originala prin panourile mari din sticla, glisante.
    Modelul taiat cu laserul al scarii in spirala evoca valurile marii, fiind o solutie optima din punct de vedere structural. Amenajarea podului a adus noi functiuni spatiului, prin utilizarea mobilirului incastrat, multifunctional, si a ferestrelor largi. Intraga casa a fost renovata intr-o maniera complementara fata de constructia originala.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Mai multe informatii pe Archdaily

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat