Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Casa din sticla. Mexic

Casa din sticla. Mexic

 

SHARE    Facebook Twitter More...

    

    Casa din sticla studiaza habitatul in mijlocul naturii, in apropierea orasului Cuernavaca, Mexic. Proprietarii casei au dorit o conexiune constanta intre mediul construit si cel natural. Arhitectii firmei T3ARC au proiectat aceasta casa, cu o volumetrie simpla delimitata de plansee din beton, iar vertical, de pereti alcatuiti exclusiv din sticla.
    Pozitionata in mijlocul unei paduri dense, casa ecologica este o oaza de viata si lumina ce beneficiaza de sisteme ecologice de autosustinere. Avand doar doua dormitoare, constructia pare mult mai mare datorita peretilor transparenti si a influxului de lumina naturala. Localizata intr-un climat foarte calduros, problema incalzirii spatiilor este una neglijabila, racirea acestora fiind de o mare importanta. Planseul din beton al acoperisului creaza umbra prin consolele largi, iar portiunile glisante ale peretilor din sticla asigura ventilatia naturala a aerului. Padurea inconjuratoare joaca si ea un rol foarte important in acest scop, protejand casa de razele directe ale soarelui.
    In interior, compartimentarile separa zonele de zi de cele de noapte. Exteriorul din sticla creaza impresia extinderii fiecarui spatiu in parte, in salbaticia padurii. O punte din lemn sta suspendata deasupra lacului, colectand apa pentru irigatii.
    Prin forma simpla, casa ecologica pare a fi mai degraba un pavilion, decat o casa traditionala, experimentand locuirea intr-un spatiu modern inconjurat in totalitate de natura.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat