Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Casa ecologica izolata termic cu lana de oaie

Casa ecologica izolata termic cu lana de oaie

    Casa ecologica Three Glens este o casa cu cinci dormitoare din sud-vestul Scotiei ce etaleaza solutii sustenabile generate de resurse locale, cu un design aflat in armonie cu peisajul natural inconjurator. Arhitectii Mark Waghorn Architects au colaborat indeaproape cu clientul pentru a putea profita de resursele si materialele locale. Izolata termic cu lana de oaie de la ferma proprie si echipata cu o turbina de vant, casa din piatra si lemn isi adaposteste locuitorii de conditiile dure ale mediului local.
    Piatra folosita pentru integrarea casei in sit a fost stransa din imprejurimi pe parcursul ultimilor ani, in timp ce copacii de stejar cazuti pe sit au fost utilizati la placarea peretilor din lemn. Partial ingropata in panta terenului, casa este acoperita cu gazon, constructia fiind mascata de la distante mari.
    Ferestrele largi, tripan, aduc lumina naturala in interiorul casei, o incapere inchisa in panouri din sticla contribuie la reducerea necesarului de caldura, in timp ce termoizolatia din lana de oaie si sistemele de ventilatie a aerului, de transfer al caldurii, incalzirea in pardoseala si panourile solare pastreaza o temperatura interioara confortabila. O turbina de vant genereaza energia electrica necesara casei.

 

 

 

 

 

 


Maii multe informatii pe Inhabitat

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat