Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Top 5 cele mai inovative poduri eco din lume

Top 5 cele mai inovative poduri eco din lume

 

SHARE    Facebook Twitter More...

    

    5. Podul Kurilpa din Brisbane

    Proiectat de firma australiana Cox Arhitects, podul Kurilpa este cel mai lung pod pedestrian de aceasta natura. Avand o lungime de 470 de metri, podul este dotat cu un sistem de iluminare cu led-uri alimentat aproape in totalitate de cele 84 de panouri solare integrate care produc 100KWh in medie pe zi. Pentru ca este legat la reteaua de curent, podul poate da inapoi energie cand un surplus este generat.
 

 

    4. Retea de poduri Telok Blangah Hill Park
    Situata la o inaltime de 36 de metri deasupra padurii din Telok Blangah Hill Park, de langa Singapore, aceasta retea de poduri pedestriane ofera vizitatorilor o imagine de ansamblu asupra parcului. Design-ul podului se integreaza foarte bine in sit, fara a deranja echilibrul delicat al ecosistemului.
 

 

    3. Copenhagen Harbor LM
    Proiectul Copenhagen Harbor LM este un exemplu extraordinar de pod ecologic realizat la o scara mare. Proiectat de Steven Holl Architects, podul combina mai multe tehnologii de producere a energiei ca: sisteme fotovoltaice, turbine eoliane, sisteme de incalzire si racire cu apa din mare, si incalzire radianta in pardosele.
 

 

    2. Podul Langkawi , Malaysia
    Podul Langkawi Sky se inalta la 700 metri deasupra nivelului marii, in varful muntelui Mat Cincang. O minune a ingineriei moderne, curba podului si puntile triunghiulare ofera vizitatorilor o vedere panoramica asupra padurii si arhipelagului Langkawi, format din 99 de insule.
 

 

    1. Conceptul de locuire in London Bridge
    Proiectul, realizat de Chetwoods Architects, a castigat primul loc in cadrul unei competitiei, pentru realizarea conceptului de locuire in London Bridge. Arhitectii au inclus in proiect o ferma hydroponica verticala, piete publice cu mancare organica, invelisuri fotovoltaice, o turbine eoliana verticala, colectare a apei pluviale si reciclarea apelor uzate generate din activităţile casnice.
 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: Viorica Plamadeala (Feb, Wed 24, 2010 / 23:32)
Proiectele sunt impresionante. Cel mai mult mi-a placut conceptul de locuire in London Bridge.Sper sa fie si realizabil.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat