Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Casa ecologica mobila XBO

Casa ecologica mobila XBO

 

SHARE    Facebook Twitter More...

    

    Casa ecologica si mobila, denumita XBO, a fost creata de arhitectii 70 N Arkitektur AS. Fiind de marimea unui container de transport, ea poate fi mutata cu usurinta la orice destinatie. Arhitectii norvegieni au conceput initial proiectul pentru expozitia europeana PARASITE, unde au fost prezentate prototipuri pentru case ecologice individuale, temporare, avansate, de mici dimensiuni, amfibii, din prefabricate sau gata construite.
    Unitatea XBO combina caracteristicile unui adapost temporar cu cele ale unei case mobile, avand in acelasi timp capacitatea de a se autosustine si de a fi instalata independent fara necesitatea unei structuri exterioare. Ea este unica si prin posibilitatea de a aduce natura in interior. Avand doua laturi glisante, o gradina interioara poate fi descoperita, urmand ca vegetatia locala sa patrunda in interior si sa o populeze. Ea poate fi folosita drept terasa sau punct de trecere intre spatiile de locuit aflate de o parte si de alta.
    Interioarele sunt simple iar materialele relativ ieftine pot lasa totusi o impresie de lux. Peretii acoperiti cu furnir de mesteacan si covoarele din PVC ale pardoselilor acorda un aspect curat, in timp ce peisajele mediului exterior pot fi admirate prin ferestrele largi pozitionate pe laturile inguste ale casei. Mai multe perspective ale naturii sunt dezvaluite de pe terasa acoperisului, accesata printr-o scara exterioara.
    Planul casei mobile cuprinde o chicineta, living, baie si un dormitor sau birou. Prin inchiderea celor doua laturi glisante, casa se transforma din nou intr-un container ce poate fi transportat la orice destinatie pitoreasca.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat