Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Casa Lavaflow asigura conditiile esentiale locuirii in mediul dinamic al insulei Hawaii

Casa Lavaflow asigura conditiile esentiale locuirii in mediul dinamic al insulei Hawaii

    Aceasta cladire simpla, construita din otel, beton si sticla asigura conditiile esentiale locuirii, in timp ce isi concentreaza atentia catre locuirea in mediul dinamic al insulei Hawaii. Casa Lavaflow 5 incadreaza peisajul oceanului si al cerului prin structura deschisa din otel. Aceasta structura sustine pereti de diferite opacitati, de la sticla, panouri solide sau perforate, dand nastere unei suite de materiale ce controleaza perspectivele expansive ale coastei Hamakua din Island of Hawai’i, Hawaii, SUA.
    Terenul izolat, dorinta de a obtine spatii largi, deschise, si o constructie ecologica, l-a determinat pe arhitectul Craig Steely sa investigheze sistemele prefabricate din otel ca metoda de constructie aleasa. Structura metalica proiectata, impreuna cu sistemul acoperisului, au fost livrate pe sit, putand fi asamblate in doar 5 zile.
    Casa Lavaflow se afla pe o proprietate ferita de vanturile puternice, constante in aceasta parte a insulei. Casa are o forma lunga si ingusta, cu toate incaperile orientate catre nord, catre peisajul oceanului. Circulatiile sunt pozitionate pe latura opusa, catre sud, unde lumina soarelui este atenuata de panourile din rasini epoxidice, un produs folosit in mod normal pentru pardoselile industriale. Casa este ridicata deasupra nivelului terenului, iar accesul se face peste o pelicula de apa reflectanta. Planul ingust asigura ventilatia naturala a aerului, eliminand necesitatea aerului conditionat. Panoul industrial filtreaza lumina si creeaza o ambianta calitativa, constanta pe toata durata zilei. O alta caracteristica a casei ecologice este sistemul de panouri solare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe informatii pe Archdaily
 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat