Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Casa treptelor

Casa treptelor

    Cu vedere la Marea Japoniei, casa numita Stairs House ofera un interior intim intr-un mediu exterior primitor. Aparent, casa nu a fost construita doar pentru o familie cu cei doi copii, ci pentru toti copiii din zona. Exteriorul ia forma unei scari imense, ce se inalta doua etaje, oferind vederi indepartate si un spatiu de relaxare.
    Desi casa este localizata pe tarmul unei mari, iernile dure sunt o caracteristica a climatului zonei. Arhitectii firmei y+M Design Office au proiectat casa, profitand de orientarea sitului spre sud. Plasate sub treptele scarii exterioare, o serie de ferestre discrete canalizeaza lumina si caldura in timpul anotimpului friguros. Incalzirea in pardoseala si o soba pe lemne suplimenteaza necesarul de caldura.
    Vara, ferestrele permit luminii indirecte sa intre in casa, reusind sa reduca incalzirea solara directa a spatiului. Desi treptele acoperisului sunt deschise vizitatorilor, ferestrele subtile pastreaza intimitatea interiorului. Deschiderile din zona accesului si cele din partea superioara asigura o buna ventilatie a aerului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

plan
sectiune
schita
Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat