Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Comunitatea ecologica Grodians. Scotia

Comunitatea ecologica Grodians. Scotia

    Comunitatea ecologica Grodians este un proiect de case familiale construit in Lerwick, pe coastele idilice ale Insulelor Shetland din Scotia. Proiectul realizat de Richard Gibson Architects cuprinde 34 de case ecologice cu suprafete diferite, ce respecta arhitectura traditionala a orasului.
    Casele ecologice au fost orientate spre strada pentru un acces facil si siguranta. Pozitionarea lor incurajeaza deasemenea cresterea copacilor si a vegetatiei in speranta diminuarii efectelor produse de brizele reci ale marii. Culorile aprinse ale suprafetelor exterioare sunt vibrante si vesele chiar si in timpul iernilor intunecate.
    Proiectul comunitatii pune accentul pe aleile pietonale. Autoturismele nu sunt descurajate, dar parcarile au fost amenajate minimalist in zone comune, nu in fata fiecarei case. Locuitorii au acces la linii de transport in comun si la trei centre mari de reciclare. Piatra excavata a fost refolosita pentru constructia zidurilor de sprijin de pe sit.
    Casele din lemn au fost construite intr-un timp scurt, fiind o metoda de constructie familiara in zona. Colaborarile cu firmele de constructii locale au sprijinit economia locala si au redus emisiile de carbon produse de transporturi si deplasari. Termoizolarea caselor a fost facuta deasupra standardelor, asigurand pierderi minime de caldura provenita de la sistemele de recuperare. Districtul Lerwick aprovizioneaza comunitatea cu energie termica, energie obtinuta prin incinerarea gunoielor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat