Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Extensia unui hambar din piatra

Extensia unui hambar din piatra

    Extensia acestui hambar din piatra, din muntii Pirinei, are un acoperis verde ce minimalizeaza impactul constructiei asupra sitului orientat spre valea raului Adour de Lesponne din Franta. Clientul a apelat la serviciile firmei de arhitectura PPA Architects pentru extinderea hambarului din piatra, o constructie solitara in acest peisaj pastoral, cu dorinta foarte clara de a pastra situl si arhitectura cladirii existente neatinse. Astfel, arhitectii au ales sa ingroape noua casa de vacanta in panta terenului, proiectand o fatada lunga si ingusta, foarte greu vizibila de la distanta.
    Noua casa ecologica gazduieste o camera pentru oaspeti, un living, o zona pentru utilitati si garajul. Adapostirea casei in panta terenului a adus o serie de avantaje, asigurand o buna termoizolare a constructiei si reducerea costurilor de executie. Deoarece pamantul imbraca toata casa cu exceptia unei fatade, extensia a necesitat foarte putine materiale de constructie: betonul acoperisului, sticla de pe fatada vizibila, piatra din care a fost ridicat peretele opus acesteia si cadrele din otel industrial in care sunt depozitati bustenii.
    De la distanta, constructia este inselatoare, parand a fi un depozit pentru acei busteni. Pe masura ce distanta se micsoreaza, sunt dezvaluite interioarele spatioase. Hambarul original isi pastreaza superioritatea, clientii avand acum si o casa mica ecologica ce respecta in totalitate natura si contextul istoric al sitului.

 

 

 

 

 


 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat