Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Casa explodata, Turcia

Casa explodata, Turcia

    In Bodrum, in sud vestul Turciei, constructia noilor case reprezinta o provocare datorita reglementarilor zonei ce impun suprafete construite sub 75 de metri patrati. Solutia firmei Global Architectural Development a fost constructia a trei volume mici legate intre ele de un atrium mare din sticla. Numita “Casa explodata”, aceasta casa din beton armat se afla deasupra portului, profitand de briza marii cu ajutorul geamurilor actionate electric. Acoperisul este format din piscine ce colecteaza apa pluviala, luand rolul unui sistem natural de racire al casei.
    Fiecare volum are functiunea lui si are sub 75 de metri patrati. Un volum gazduieste dormitorul matrimonial cu dressing si baie, un alt volum, bucataria si locul de luat masa, al treilea volum fiind destinat oaspetilor, cu un birou de lucru adiacent. Atriumul de sticla leaga cele trei volume si ofera o perspectiva de 180 de grade asupra peisajului si golfului de la baza dealurilor. Un al patrulea volum, aflat dupa piscina principala, cuprinde un apartament independent.
    Pentru reglarea temperaturilor sunt folosite ventilatia naturala si captarea apei pluviale. Apa circula din piscina unui acoperis in piscina adiacenta, formeaza un ciclu continuu si asigura racirea structurii prin evapotranspiratie. Ferestrele atriumului sunt controlate de un mecanism electric, deschizand spatiul spre exterior pentru a lasa briza marii sa patrunda in interior.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat