Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Extensie ecologica inspirata de casele de pe plaja

Extensie ecologica inspirata de casele de pe plaja

    Arhitectii britanici Hayhurst and Co au adus ambianta verii intr-o resedinta traditionala din Londra. Arhitectii au proiectat extensia ecologica a casei victoriene.
    Casa victoriana cu patru nivele a fost impartita in doua resedinte in anii ’70, fiind adaugata si o extensie din caramida la nivelul parterului, ce a oferit proprietatilor mai mult spatiu, dar a redus cantitatea de lumina naturala in interior. Renovarea actuala a reorganizat spatiul si l-a transformat intr-o casa luminoasa si mai spatioasa.
    Aspectul sofisticat si aerisit de vara, inspirat de casele de pe plaja, este sustinut de finisajul exterior realizat din lambriuri din lemn. Arhitectii au ales lambriurile deschise la culoare pentru a obtine un contrast puternic intre acestea si caramida istorica. Aceleasi panouri au fost utilizate si pentru obloanele exterioare, spatiile de depozitare, bancile exterioare si jardiniere. Placi din beton asigura continuitatea pardoselii si uneste spatiul exterior cu cel interior. In interior, aceleasi panouri din lemn imbraca mobilierul bucatariei.
    Conform spuselor arhitectilor, utilizarea unui singur material a creat un efect de unitate, ce a reprezentat cheia procesului de renovare. Aceasta abordare a avut scopul de a unifica organizarea spatiilor interioare si exterioare.

 

 

 

 

 

Mai multe informatii pe Inhabitat

 


 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat