Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

NASA. Baza Sustenabilitatii

NASA. Baza Sustenabilitatii

    NASA a inaugurat in cursul lunii trecute cea mai ecologica cladire guvernamentala din Statele Unite ale Americii. Situata in Moffet Field, Mountain View, California, noua cladire din cadrul parcului NASA a fost proiectata si construita cu un buget de 25 de milioane de dolari. Arhitectul William McDonough a explicat intentia echipei sale de a proiecta o cladire nativa, care sa apartina locului. Cladirea se integreaza in sit si creeaza un impact pozitiv asupra mediului. Cei 4650 de metri patrati se contopesc cu mediul natural si profita cat mai mult de umbra, lumina si ventilatia naturala.
    Latimea relativ mica a cladirii, de 16.5 metri, permite accesul luminii naturale pana in centrul fiecarui nivel. Scheletul exterior asigura umbrirea si lasa liber fluxul de aer in interior. Aceasta structura are deasemenea rolul de stabilizare a cladirii in caz de cutremur si elimina prezenta stalpilor interiori.
    NASA este recunoascuta pentru tehnologia de ultima ora, iar noua cladire, numita Baza Sustenabilitatii, are inglobata in design sisteme ecologice impresionante. Un sistem proiectat initial pentru International Space Station inmagazineaza apa folosita in cladire si o trateaza intr-o statie de epurare de pe sit, reducand consumul de apa cu 90% in comparatie cu o cladire traditionala. Energia necesara este produsa cu ajutorul unei pile de combustie Bloom Energy, o turbina de vant si panouri fotovoltaice. Apa subterana, cu o temperatura constanta de 14 grade C, este pompata in cladire printr-o serie de panouri. In plus, 99 de pompe geotermale pastreaza temperaturile interioare la un nivel constant.
    Interioarele au fost finisate cu materiale reciclate, non-toxice. Stejarul alb folosit pentru finisajul pardoselilor de la nivelul parterului a fost recuperat din tunelul de vant construit in anul 1953, iar piesele de mobilier au fost proiectate pentru o dezmembrare si reciclare usoara. Luminatoarele ultimului etaj aduc lumina naturala in abundenta, interioarele avand nevoie de lumina artificiala doar 40 de zile pe an. In acelasi timp, ferestrele controlate de sisteme computerizate se deschid si se inchid automat in functie de temperaturile spatiilor interioare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat