Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Pavilionul Rotterdam contribuie la constientizarea problemelor actuale de mediu

Pavilionul Rotterdam contribuie la constientizarea problemelor actuale de mediu

    Pavilionul Rotterdam colecteaza apa de ploaie intr-o maniera atractiva pentru a ilustra metode inovative prin care orasele s-ar putea aclimatiza la clima umeda. Proiectat de firma DoepelStrijkers din Rotterdam, pavilionul prezinta cateva tehnici folosite de orasul Rotterdam in propriul management al apelor. In acest moment, pavilionul colecteaza apa pluviala in Edinburgh ca parte a evenimentului anual Pop-up Cities Expo, dar ar putea fi folosit in orice oras, ajutand la diminuarea problemelor legate de apa cauzate de schimbarile climatice.

    Pavilionul Rotterdam este construit din 2400 de tevi din pvc, reciclate. Plantele inchid jumatate dintre jgheaburi in exteriorul structurii in forma de cabana. Cealalta jumatate este inchisa in interior cu capace, iar apa de ploaie colectata se scurge incet prin perforatii in pelicula de apa din interiorul pavilionului. Vizitatorii pot sari peste aceasta pelicula pe pietre de pasit fabricate din beton.

    Potrivit celor de la DoepelStrijkers, "Rotterdamul este faimos pentru conceptele inovative adoptate in directia adaptarii climatice. Dezvoltarea urbana cu beneficii sociale si ecologice importante a devenit o parte a abordarii sustenabile din ultimul deceniu. Pavilionul ilustreaza intr-o maniera vesela metodele orasului Rotterdam de ameliorare a efectelor provocate de schimbarile climatice".

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Mai multe informatii pe Inhabitat


 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat