Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Prima comunitate de case plutitoare din Finlanda

Prima comunitate de case plutitoare din Finlanda

    Grupurile Marinetek si Sito construiesc in Finlanda prima comunitate de case plutitoare. Casele plutitoare sunt echipate cu sisteme ecologice de conservare a energiei si au fost proiectate pentru a rezista conditiilor extreme de vant si valuri. Proiectul din Pori, Finlanda, asteapta certificarea LEED si va cuprinde un total de 16 case in momentul finalizarii acestuia.
    Stilul arhitectural al caselor si-a gasit inspiratia in traditionalele baraci de barci, construite din lemn, cu acoperisuri negre si ascutite. Pana in momentul de fata au fost finalizate doua case. Suprafetele proiectelor vor varia intre 52 mp si 93 mp.

    Modulele prefabricate ale caselor sunt transportate pe sit, unde sunt asamblate pe pontoane individuale, urmand a fi instalate in pozitiile destinate, pe apa, si ancorate. Casele sunt bransate la sistemul de alimentare cu apa si la canalizare, avand pompe individuale cu sistem tocator a deseurilor menajere, cu acces pentru mentenanta din zona docului.
    Constructiile au incorporate sisteme de recuperare a caldurii ce reduc cu 80% necesarul de energie. Casele vor fi echipate si cu panouri solare pentru o reducere si mai drastica a consumului.

 

 

 

 

 

 


Mai multe informatii pe Inhabitat
 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat