Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Casa in Norvegia ce va produce dublul energiei consumate

Casa in Norvegia ce va produce dublul energiei consumate

    Aceasta casa experimentala impresionanta din Norvegia poate produce de doua ori energia pe care o consuma! Proiectata de Snøhetta pentru “Centrul de Cercetare pentru cladiri cu zero emisii”, cladirea ne dezvaluie cele mai noi tehnologii durabile si ne demonstreaza ca locuintele pot merge dincolo de propriul necesar de energie pentru a produce electricitate suplimentara pentru retea.
    Unghiul acoperisului inclinat are pozitia optima pentru a capta energia solara pe parcursul intregului an, sporind totodata ventilatia naturala a locuintei. Arhitectii s-au axat pe ventilatia naturala in detrimentul echipamentelor electrice si a senzorilor. Prin creare unui atrium spatios, arhitectii au adus lumina naturala in casa. Mai multe tipuri de sisteme de incalzire si apa calda vor fi testate, iar echipa va analiza si il va alege pe cel mai eficient. Gratie caldurii suplimentare oferite de cladire, piscina exterioara este incalzita, existand suficienta energie chiar si pentru o masina electrica.
    Casa, similara "caselor plus" care au inceput sa fie construite cu o mare frecventa in Norvegia, duce tehnologia mai departe si contribuie la dezbaterea privind modul in care utilizam energia pe care acestea o produc. Alte 800 de astfel de proiecte de case sunt in devoltare in Bergen.

 

 

 


Mai multe informatii pe Inhabitat
 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat