Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Refugiul eco-temporar. Cabana din Alpi

Refugiul eco-temporar. Cabana din Alpi

    Odata cu cresterea cererilor de spatii recreationale din mijlocul naturii neimblanzite, amprenta lasata de om asupra mediului se face simtita intr-un mod din ce in ce mai ingrijorator. In acelasi timp, ideea de a sta intr-o cabana pe un varf de munte din Alpii elvetieni este irezistibila.
    O solutie propusa este “refugiul Eco-temporar”, o cabina ce poate fi transportata cu elicopterul pe situl dorit si ancorata in teren cu ajutorul unui sistem de stalpi din otel. Proiectata de Cimini Architettura, cabana alimentata de energia solara poate fi indepartata de pe sit cu un impact minim asupra mediului.
Datorita designului minimalist, cabana poate gazdui pana la sase persoane, punand la dispozitie dormitorul, o baie, un foyer si un living destul de generos. Peretele din sticla al zonei de zi permite accesul caldurii solare si ofera perspective impresionante ale peisajului muntos.
    Panouri fotovoltaice au fost instalate lateral pentru a preveni acoperirea acestora cu zapada. Instalatia furnizeaza necesarul de electricitate pentru ocupanti, in timp ce un sistem de incalzire din pardoseala asigura confortul spatiului interior. Dupa apusul soarelui, o perdea termoizolanta minimalizeaza pierderile de caldura pe intreaga durata a noptii. Zapada este topita cu ajutorul sistemului de panouri solare si transformata in apa potabila, recliclata pe urma in apa menajera.

 

 

 

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat