Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Casele ecologice din Decatlonul solar. Partea II

Casele ecologice din Decatlonul solar. Partea II

Ecosistemul din Chesapeake Bay a fost punctul de inspiratie pentru proiectul Universitatii din Maryland: WaterShed House. Prin forma acoperisului ce imita aripile unui fluture, casa se concentreaza pe managementul apei prin reciclarea, captarea, conservarea si reciclarea acesteia.

 

Modelul casei propus de echipa din Hawaii a fost proiectat pentru a raspunde nevoilor cumparatorilor cu venituri medii din zone cu clima tropicala. Casa Hale Pilihonua cuprinde sisteme aquaponics, denumirea acceptata si folosita international pentru a defini procedeul simbiotic de cultivare a plantelor si animalelor acvatice intr-un sistem recirculant. Din pacate, proiectul casei a fost retras din concurs.

 

Casa traditionala Kiwi a fost transformata in casa ecologica First Light de catre Victoria University of Wellington din Noua Zeelanda. Casa celebreaza lumina diminetii care ajunge prima data in Noua Zeelanda. Luminatoare cu geamuri triple permite luminii sa inunde interioarele.

 

Casa Self-Reliance este o casa cu doua dormitoare si un perete verde pozitionat in spatiul bucatariei. Proiectata de Colegiul Middlebury, casa se axeaza pe spatiile comune menite sa consolideze relatiile interfamiliale.

 

E-Cubul echipei din Belgia este o casa ultra-eficienta ce poate fi asamblata in doar cateva zile. Conceptul proiectului se bazeaza pe modularitate, flexibilitate, eficienta energetica si costuri reduse. Designul minimal este oferit in schimbul confortului spatial si eficientei energetice.

 

Casa Living Light este incadrata de inchideri din sticla cu panouri alternante, translucide si transparente, si jaluzele verticale care permit luminii sa intre in interioare in timp ce asigura si o intimitate a spatiului. Proiectata de Universitatea din Tennessee, casa este echipata cu sisteme de control al luminii si jaluzelelor.

 

Casa Flex propusa de echipa din Florida se deschide si de inchide in functie de sezon, folosind racirea pasiva. Obloanele confera umbra atat de necesara in soarele cald al Floridei.

 

Echipa Massachusetts combina tehnologia eficienta energetic cu strategiile pasive, fara a compromite simplicitatea casei 4D. Casa cu doua dormitoare cuprinde spatii flexibile datorita peretilor glisanti din interior.

 

 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat