Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Vilele Finolhu. Hotel de cinci stele alimentat in totalitate cu energie solara

Vilele Finolhu.  Hotel de cinci stele alimentat in totalitate cu energie solara

    Primul hotel de cinci stele alimentat in totalitate cu energie solara, din Insulele Maldive, a intrat recent in circuitul turistic. Insulele Maldive este statul cu cea mai mica medie de altitudine din lume, incalzirea globala fiind un subiect delicat pentru viitorul acestora. Atingerea unui nivel neutru de CO2 pe aceasta insula ar trebui sa fie o inspiratie pentru proiectele de dezvoltare sustenabila din tarile puternice economic.
    Proiectul Vilelor Finolhu a fost conceput de catre firma Yuji Yamazaki Architecture PLLC din New York in parteneriat cu firma locala Design 2000 si inginerii italieni de la T&D Water Technologies. Insula are aproximativ 5.2 hectare cu 11400 metri patrati de spatii interioare. Calculele inginerilor au determinat necesarul de energie. Astfel, cei 6200 metri patrati de panouri solare si bateria ce poate inmagazina 1 mega watt de energie intr-o zi obisnuit cu soare pot servi 100 de oaspeti si 100 de membri ai personalului ce utilizeaza spatiile in orice moment al zilei. Panourile solare sunt vizibile pentru clienti, fiind raspandite pe insula si integrate in designul arhitectural al constructiilor. Investitia initiala va fi amortizata in urmatorii sapte sau opt ani prin eliminarea importului de motorina.
    Desi sistemul de panouri solare genereaza un surplus de electricitate, toate camerele sunt proiectate pentru minimalizarea consumului. Vilele au ferestre largi, orientate strategic pentru a profita de ventilatia naturala a aerului. De ambele parti ale vilelor au fost pozitionate panouri de umbrire din lemn ce protejeaza peretii exteriori de lumina directa a soarelui, pastrand temperatura interioara la un nivel confortabil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe informatii pe Archdaily
 

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat