Roarhitect.ro foloseste cookies. Afla mai multe despre cookies aici
Se încarcă pagina ...

Proiecte Case. Design Interior. Amenajari Interioare. Proiectanti - Cei mai populari arhitecti

 

Birourile viitorului. Milan Design Week

Birourile viitorului. Milan Design Week

    Laureatul premiului Pritzker, Jean Nouvel, si-a exprimat viziunea asupra spatiilor de lucru ale viitorului in cadrul Salonului international de mobila din Milano. Nouvel a fost rugat sa creeze un proiect special pentru Milan Design Week, care sa documenteze schimbarile majore din ultimii ani, ce au transformat spatiile de locuit si de lucru. Nouvel a raspuns cu un proiect ce “elibereaza spatiul biroului” si “contracareaza segregarea urbana si gruparea pe zone a altor spatii de lucru dedicate”. A reusit acest lucru in designul sau prin refuzul spatiilor clonate, inchise, si a repetitiilor, sugerand formule coezive ce vor defini spatiile de munca domestice si internationale ale viitorului.

    “Peste 30 sau 40 de ani vom descoperi cu uimire cat de nelocuibile sunt birourile din ziua de azi” a declarat Jean Nouvel. “Clone grotesti, standardizarea, totalitarismul, nu ofera nici cea mai simpla idee de locuire placuta”.    Acest concept de “office living” placut sta la baza proiectelor prezentata, explorand materiale si tehnologii noi ce creeaza medii confortabile, primitoare si constiente de mediu, prin detalii precum plasare, perspective, lumina si exprimari individuale prin obiecte si piese de mobilier. Jean Nouvel este de parere ca trebuie sa invatam sa locuim in spatiile de lucru, in aceeasi masura in care locuim in casele si orasele nostre, din moment ce petrecem atat de mult timp in spatiile de lucru ale birourilor.
    Nouvel explica ca ”putem munci si vom munci din ce in ce mai mult in propriile apartamente, case sau spatii convertite. Pentru munca in cladirile de birouri vor trebui inventate spatii receptive la personlitatea si universul fiecaruia.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe informatii pe Archdaily

Articole asemanatoare | Arhiva

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt mesaje.
 
Anunturi
Arhiva
Cauta dupa:
Anunturi
Cuvinte dictionar
■   Intabula
■   Acuarela
■   Absidiola
■   Monocromie
■   Montant
■   Cripta
■   Aula
■   Angoba
■   Impluviu
■   Palat